A D-Link is támogatja a 802.11n új tervezetét

Hirdetés

Nemrég lezárult az IEEE 802.11n szabvány kidolgozásának újabb fordulója, az illetékes testület elfogadta a 2.0 verziószámú, a végleges változathoz a várakozások szerint már igen közel álló tervezetet. A jobb lefedettséget és a korábbiaknál nagyobb adatátviteli sebességet biztosító technológia jelentőségét mutatja, hogy már az 1.0-s specifikáció elkészülte után piacra kerültek a tervezetre alapozó hálózati eszközök, noha sem a gyártók, sem a vásárlók nem lehettek egészen biztosak benne, hogy azok a végleges szabványnak is megfelelnek majd.

Az Asus ezt azzal kívánta ellensúlyozni, hogy Broadcom chipsetes pre-802.11n termékeire kompatibilitási garanciát kínál, vagyis ha azok firmware-frissítés útján nem lennének szabványkonformmá tehetők, a gyártó korlátozott ideig a hardver cseréjét is magára vállalja. A D-Link vásárlói számára a nemrég bevezett 11 éves garancia után újabb jó hír, hogy az 1.0-s tervezetre alapozó RangeBooster N termékcsaládhoz máris megjelentek az ingyenesen letölthető firmware-ek, amelyek megfelelnek 2.0-s verziónak. A frissítés egyebek mellett javítja a 802.11g eszközökkel való kompatibilitást.

„Az a tény, hogy az újabb, végleges szabvány felé tett óriási lépésként értékelhető verzió nem igényel hardveres változtatást, igazolja a D-Link korábbi állításait, miszerint a tavaly bemutatott Wireless N termékcsalád egy ingyenes letöltéssel kompatibilis lesz a végleges verzióval” – kommentálta Élő András, a D-Link Magyarország ügyvezetője a tajvani bejelentést. A technológiáról és a gyártó érintett eszközeiről a www.internetszabadon.hu weblapon található részletesebb leírás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés