Az NVIDIA idén is megtartja a GTC-t

Az NVIDIA bejelentette, hogy idén is meg lesz tartva az elmúlt évek alatt nagy sikert arató GPU Technology Conference. A vállalatnak nem titkolt célja, az Intel IDF rendezvényére válaszolni egy hasonló konferenciával. Az egész 2008-ban kezdődött az NVISION 08-cal, ahova mi is kilátogattunk, ám a játékosokat megcélzó kiállítás nem volt hosszú életű. Az NVIDIA 2009-ben már a GPU Technology Conference megrendezése mellett döntött, ami főleg azzal magyarázható, hogy a cég fejlesztései elsősorban a HPC szerverek és a professzionális kártyák piacát célozzák meg.

Hirdetés

A GPU Technology Conference az elmúlt két alkalommal hatalmas sikernek örvendett, így nem meglepetés, hogy az NVIDIA idén is megtartja a szakmai rendezvényt. A hivatalos álláspont szerint október 11-től 14-ig tart az idei GTC, ahol a Los Alamos-i nemzeti laboratórium egy tanácskozást is tart, aminek a célja a vezető szuperszámítógép-gyártók tudásának egyesítése a technológiai áttörés érdekében.

Feltételezhetően be fog mutatkozni a Kepler architektúra is, ami a szuperszámítógépek piacán nagy sikereket elért Fermi utódjának tekinthető. Az eddigi adatok szerint a termékhez készül az új CUDA platform is, ami kihasználhatja az új generációs cGPU teljes tudását. Az újítások között szerepel a virtuális memória támogatása és a magasabb prioritású szálak kezelése. Utóbbinak hála a Kepler ütemezője képes elvenni az erőforrást az adott folyamattól, ha azt egy fontosabb folyamat igényli. Ezek az újítások nagy szerepet kapnak majd a HPC szerverek piacán, vagyis az NVIDIA és a CUDA pozíciója ebben a szegmensben tovább erősödhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés