Hirdetés

Az EVGA bevetette halloweeni fegyverét

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az EVGA és az NVIDIA halloween alkalmából egy nagyon érdekes koncepciót fog majd bemutatni, mely az előzetes állítások szerint új szintre emeli a GeForce PhysX technológiát. Nos örömmel jelenthetjük be, hogy buli megvolt, és a GeForce GTX 275 CO-OP PhysX Edition névre keresztelt új terméket is felfedték az érintettek.


[+]

A kártya a találgatásoknak megfelelően két chipet alkalmaz, melyek a TSMC 55 nm-es gyártósorain készültek. A grafikai számításokért a 240 shader processzorral és 80 textúrázó csatornával felvértezett, GT200 kódnevű lapka felel, 633, 1296 és 2268 MHz-es mag-, shader- és effektív memória-órajel mellett. A nyomtatott áramkörre felszerelt, 896 MB összkapacitású GDDR3 memória 448 bites buszon kapcsolódik a grafikus processzor hét darab ROP blokkjához.


[+]

A PhysX API számításait a 738 és 1836 MHz-es mag-, illetve shaderórajelen üzemelő G92-es chip gyorsítja. A lapkához 192 bites buszon kapcsolódik a 384 MB kapacitású, GDDR3 szabványra épülő fedélzeti memória, melynek effektív órajelét a tervezők 2200 MHz-re állították be. A koncepció tulajdonképpen nagyon érdekes, hiszen az EVGA a dedikált PhysX gyorsítást valósította meg egy PCI Express 2.0 csatolóba helyezhető kártyán. A megoldás nagy előnye, hogy lehetőség lesz olyan SLI vagy 3-way SLI konfigurációkat kialakítani, melyek esetében több lapka számítja a GeForce PhysX feladatokat.


[+]

A két darab DVI-I kimenetet kínáló termék a DirectX 10 API-t támogatja, emellett a felhasználónak lehetősége lesz mind a két feldolgozó processzort befogni egy-egy CUDA platfomra írt program párhuzamos futtatására. Az EVGA elmondása szerint a G92 lapka terhelésmentes időszakban majdnem teljesen lekapcsol, így csak akkor dolgozik, ha szükség van a teljesítményére. Fontos megjegyezni, hogy a GeForce GTX 275 CO-OP PhysX Edition kialakítása nem ad lehetőséget SLI-alapú feldolgozásra, azaz a kisebbik chip csak akkor fog üzemelni, ha a futtatott játék támogatja a GeForce PhysX technológiát. Sajnos meglehetősen kevés ilyen program van a piacon, így a legtöbb esetben az EVGA halloweeni meglepetése nem fog többet érni egy GeForce GTX 275 jelzésű modellnél.

Az EVGA GeForce GTX 275 CO-OP PhysX Edition novemberben kerül forgalomba, az ajánlott fogyasztói ára 350 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés