Next@Acer 2016 blog: új területek felfedezésére indult az Acer

Az Acernél már hagyománnyá vált, hogy New Yorkban mutatják be az adott évre szánt újdonságaik jelentős részét, illetve az irányt, amerre a céget szeretnék kormányozni az elkövetkezendő időszakban. A sorban immár negyedik alkalommal megtartott külföldi rendezvénynek a tavalyi év után ismét a New York-i World Trade Center (pontosabban a 4 WTC) 54. emelete adott otthont, ami nem csak gyönyörű kilátást nyújt a városra, hanem átvitt értelemben érzékelteti, hogy a vállalat egyre feljebb törekszik. Mindehhez folyamatosan változni és változtatni kell, és ebbe beletartozik az új termékek felvétele is, hiszen enélkül nincs átalakulás, ami különösen fontos egy olyan gyorsan változó iparágban, mint az IT.


[+]

Az előadást természetesen most is Jason Chen, a vállalat elnök-vezérigazgatója nyitotta, és vázolta a fent említett átalakulást, és ennek lépéseit anélkül, hogy most statisztikákkal untatta volna a közönséget, így csak néhány fontos számot emelt ki. Ez jó hír a hardverrel foglalkozó oldalaknak, de kevésbé jó a gazdasági lapoknak, akiket valószínűleg jobban érdekelt volna, hogy – sok más céghez hasonlóan – miképp tagolódik a vállalat több részre a jövőben, hogy átláthatóbb, könnyebben irányítható legyen.


[+]

Egy-két korábbi felvásárlás és együttműködés kézzel fogható eredményét azért ők is szemügyre vehették, melyek közül egyik az Xplova, amelyet fél évvel ezelőtt kaparintottak meg. A céggel karöltve készült el az Xplova X5 kerékpáros eszköz, ami egy kisebb számítógép és széles látószögű, vízálló, 720p felbontású akciókamera egyben.


[+]

A napfényben is jól olvasható transzflektív kijelzős kütyü a szokásos paraméterek (sebesség, megtett út stb) beépített térképpel is rendelkezik, képes közvetlen feltöltésre és megosztásra, élőképet továbbítani. Az eszköz méri a sebességet, rögzíti a GPS pozíciót, kiértékelni a teljesítményünket, és képes olyan külső kiegészítőket is kezelni, mint például a pulzusmérő. Az automatikus rögzítés funkciót is beépítették, amit összeköthető különféle eseményekkel is: példának okáért beállítható, hogy a felvétel bizonyos pulzusszám felett vagy egy meghatározott GPS pozícióban induljon csak el. Az X5 okostelefon nélkül is használható, de az alkalmazással számos további közösségi funkciót kapunk.


[+]

Egy másik céggel, a GrandPaddel is stratégiai szövetségre lépet a vállalat, ennek eredménye a GrandPad táblagép. Ez nem csak hardver, hanem szolgáltatás is egyben, kifejezetten olyan idős emberek számára, akik szeretnének a modern technika segítségével kommunikálni az unokáikkal, családtagjaikkal. Ennek megfelelően nagy hangsúlyt fektettek a könnyű kezelhetőségre, az átláthatóságra. A tervek szerint a Grandpad csak LTE-s konstrukcióban lesz megvásárolható (várhatóan csak az USA-ban), tehát a tablet nem kerül piacra egy szál magában. Sajnos a termék nem volt a helyszínen, így kipróbálni nem tudtuk.


[+]

Tovább folytatja a harcot az okos eszközök piacán az Acer, így most két új modellt is piacra dobott, a Liquid Zest és Zest Plust, mely utóbbi olyan extrákkal jön, mint az akár háromnapos üzemidőt kínáló 5000 mAh-s akkumulátor és a 13 megapixeles, Tri-Focus rendszerrel ellátott kamera – utóbbi lézeres, valamint kontraszt- és fázisérzékelős AF-et takar. Ez viszont még csak a kezdet, az év további részében újabb okostelefonok érkeznek, amelyek sokkal inkább a felsőkategóriát célozzák meg felépítés terén – például alumínium ház a mostani műanyag helyett.

Acer Liquid Zest Plus Acer Liquid Zest Plus Acer Liquid Zest Plus Acer Liquid Zest Plus
Acer Liquid Zest Plus [+]

Érkezik egy újabb karperec is a Liquid Leap sorozatba, Fit névvel. Ez kicsit tovább mutat annál, mint amit eddig a család tudott, hiszen beépített pulzusmérőt kapott, emellett olyan funkciók kerültek bele, mint a figyelmeztetés a gyógyszerek beszedésére (mi több, nem csak figyelmeztet, számon is kéri ezt). A Leap Fit tehát nem csak egy fitnesz, hanem egy egészségügyi kiegészítő is egyben. Emellett jó hír, hogy az eddigi modellekhez képest az üzemidejét is megduplázták. Az ára sajnos egyelőre nem ismert.


[+]


[+]

A Microsoft-féle Continuum az Acernél is hódít, hiszen két ehhez kapcsolódó terméket is bemutattak New Yorkban, és mindkettő a cég Liquid Primo termékéhez kapcsolódik. Az egyik egy olyan csomag, ami a telefon mellet egy vezeték nélküli billentyűzet és egér páros mellett egy monitort is tartalmaz, tehát az okostelefonból csinál asztali PC-t. A másik a Liquid Extend, ami az említett mobilt képes notebookká varázsolni. Sajnos kipróbálni csak az utóbbit lehetett, de egyelőre nagyon kezdetlegesnek tűnt a koncepció, ráadásul a telefon hozzá való dokkolója nem volt kiállítva. A notebook rész könnyű, de nyilván anyaghasználatban és megjelenésben nem idéz felsőkategóriás készülékeket, így nyilvánvalóan az árat fogják kicsit lefaragni, de hogy mennyibe fog kerülni, arról egyelőre nincs információ.

Acer Liquid Extend
Acer Liquid Extend [+]

Mint látható, az Acer több lábon próbál megállni, és kiszolgálni a felhasználók bővülő, illetve más irányú igényeit. Ennek ellenére azokat a termékeket sem hanyagolták el (sőt ezek adták a kiállítás java részét), amelyek sokkal inkább mondhatóak a PROHARDVER! szempontjából hagyományos terepnek, hiszen a VR mellett a notebookok, 2 az 1-ben masinák, gamer PC-k és kiegészítők, sőt projektorok is szép számmal akadtak. Ezekről külön-külön blogbejegyzésekben számolunk be a nap folyamán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt