Acer blog: a hangzásra gyúr az új Iconia Tab 10 táblagép

Az Acer eddig minden rendezvénye tele volt tömve táblagépekkel, ám a mostani kivételt képez ez alól, hiszek a klasszikus Iconia családból csak egyetlen gép, az új Tab 10 volt kiállítva. A nevéhez hűen 10 hüvelykes képátlójú, 1920x1200 képpont felbontású IPS paneles kijelzővel szerelt ultramobil gép 529 grammot nyom a mérlegen, vastagsága pedig 8,99 milliméter.


[+]

A hátulján érdekes pont a "krómszerű" kinövés a kamera feletti részen. Ez egy ajtó, ami a microSD foglalat és a micro USB csatlakozót rejti. Véleményünk szerint ez nem a legjobb megoldás, mert kicsit nehezen hozzáférhető, de kétségtelen, hogy remekül véd a por ellen.


[+]

A fogása nem rossz, a kijelző körüli rész most nem vették túl szélesre, viszont csapott éleket alkalmaztak, amelyekre egy-egy gomb is került a jobb és bal oldalra. Mindkettő a hanggal kapcsolatos, hiszen a bal oldalival a hangerőt lehet szabályozni, a jobb oldali (MediaMaster feliratú) pedig a hangzásképet állítja. Ezek alatt és felett kapott helyet a négy darab hangszóró, nem mellesleg az eszköz megkapta a DTS-HD Premiums Sound technológiát is. Ebből is látható, hogy magára a hangzásra nagyon rágyúrtak az Acernél e termék esetében. A felépítés viszont kevésbé volt masszív, ami annak is betudható, hogy szinte minden kiállított termék mintapéldány volt.


[+]

A tablet lelke a MediaTek MT8163A SoC, ami mellé 2 GB RAM és 32 GB eMMC tároló került, valamint ráakasztottak két kamerát is: előlapjára 2 megapixeles fix, hátulra 5 megapixeles autofókuszost. Az operációs rendszer az Android 6.0, és valószínűleg a későbbi frissítésekkel most sem lesz gond. Hivatalos árat nem adtak meg, de nagyjából 260 dollárral lehet számolni az elhangzottak alapján.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények