Acer blog: Aspire S 13 – vékony és könnyű notebook nyomott áron?

Az ultravékony notebookok még mindig nagyon keresettek a piacon, így az Acer úgy érezte, hogy ezen a téren is lehetne még fogni egy kis szelet, hiszen sokan vágynak ilyen gépre, de nem tudják megfizetni. Kézenfekvő tehát egy olcsóbb alternatívát piacra küldeni, amihez az Acer az új Aspire S 13-t álmodta meg. A hatodik generációs Core i családba tartozó processzorral, 8 GB RAM-mal és legfeljebb 512 GB-os SSD-vel felszerelt, 13"-es Full HD IPS kijelzős masina mindössze 14,8 milliméter vastag, tömege pedig 1,3 kilogramm, ami 1,36 kg-ra hízik, ha érintőkijelzőt kérünk.


[+]

Utóbbi kapcsán külön kiemelendő, hogy matt felületű, akárcsak a nem érintős társa. Az érintős modell viszont picit többet fogyaszt, így az üzemidő két órával kevesebb, mint amire a nem érintős modell képes (azaz 13 helyett 11 óra).


[+]

A feketében és fehérben is érkező, letisztult külsejű masina alapvetően műanyagból készült, csak a billentyűzet körüli rész és a csuklótámasz alumínium, így nem annyira masszív, mint a teljesen alumínium notebookok, de a 699 dollár ár fényében ez nem elviselhetetlen. Csatlakozók terén nincs nagyon eleresztve, a legfontosabbakat megkapjuk: HDMI, két USB 3.0 és egy USB 3.1 Type-C.


[+]

A fentiek mellett 720p-s webkamera, IEEE 802.11ac-s Wi-Fi MU-MIMO vezérlő és kártyaolvasó is került rá, valamint a billentyűzet háttérvilágítást sem felejtették ki.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények