Netgear router vezeték nélküli WAN-interfésszel

A Netgear bejelentette legújabb routerét, amely nem kábel- vagy ADSL-modemen keresztül kapcsolódik az internethez, hanem a Flarion Technologies által kifejlesztett Flash-OFDM eljárást használja nagy sebességű vezeték nélküli WAN-okhoz való csatlakozásra. Az MBR814XF jelzésű útválasztóba egy PC Card szabványú WWAN vezérlő illeszkedik, amelyhez a jobb vétel érdekében nagyobb teljesítményű antenna is csatlakoztatható.

A Flash-OFDM letöltési sebessége tipikusan 1-1,5 Mbps, amely 3,2 Mbps-ig növekedhet, feltöltési sebessége átlagosan 300-500 kbps, maximálisan 900 kbps. Használatba vételéhez természetesen elengedhetetlen, hogy a mobilszolgáltató támogassa a technológiát – több amerikai operátor után Európában elsőként egy finn és egy horvát társaság jelentette be, hogy elérhetővé teszi ügyfelei számára a Flash-OFDM rendszerű adatátvitelt.

A Netgear készüléke egyébiránt a SoHo-routerek hagyományos funkcióival van felvértezve; négy Fast Ethernet switchporttal rendelkezik és IEEE 802.11b/g szabvány szerinti Wi-Fi kapcsolatot biztosít, kompatibilis készülékekkel pedig akár 108 Mbps-os sávszélességen képes kommunikálni. DHCP-kliensként jelentkezik be a WWAN-ba, a helyi hálózat számára pedig címfordítást (NAT), SPI tűzfalat nyújt, DHCP szerverként és DNS proxyként üzemel, és IPv4-es VPN-kapcsolatokat is átenged.


Azóta történt

Előzmények

Hirdetés