Gigabites tempót kínál a Netgear mobil routere

A Nighthawk M1 csak a megfelelő hálózatok kiépítésére vár, hogy lerohanja a világot. Egyelőre csak Ausztráliában versenyez.

A Netgear bejelentette a Nighthawk M1 mobil routert, amely az iparág első, gigabites tempót kínáló megoldása. Ez jó hír, de ahhoz, hogy a termék ilyen sebességgel működjön egy megfelelő mobilhálózatra is szükség van, és ezen a ponton már vannak hiányosságok. Természetesen erről nem a Netgear tehet, de egyelőre a router csak Ausztráliában használható tökéletesen, és itt is érhető csak el. Ugyanakkor ahogy épülnek ki a világ minden táján a gigabites mobilhálózatok úgy fog a Nighthawk M1 is megjelenni az egyes országok piacain.

Hirdetés

Az MR1100-es típusjelzésű router a Qualcomm egy éve leleplezett gigabites platformját használja az MDM9x50-es lapkakészlettel, aminek a társa a WTR5975 RF digitális RF adó-vevő. A területtől függően elérhető 1 Gbps-os letöltési sebességet a 4x4 MIMO kialakítás, a 4CA (négyvivős aggregáció) és a 256QAM (magasabb rendű moduláció) teszi lehetővé, míg a 150 Mbps-os feltöltési tempót a 2CA és a 64 QAM biztosítja. A mobilinternet összesen 20 eszköz között osztható meg, amelyek a IEEE 802.11b/g/n/ac-s Wi-Fi modulra kapcsolódhatnak. Persze lehetőség van vezetékes internetmegosztásra is egy Gigabit Ethernet port segítségével, illetve van még TS-9-es port a külső antennáknak.

A 240 grammos, 105,5 x 105,5 x 20,35 mm-es router kapott egy 2,4 hüvelykes kijelzőt is, amely fontos információkkal látja el a felhasználókat, illetve az 5040 mAh-s akkumulátora cserélhető, amire esetleg lehet is igény. A szerkezeten van még egy USB Type-A és egy Type-C aljzat, illetve microSD memóriakártyákat is fogad, aminek hála NAS-ként és médiaszerverként is működhet.

A Netgear Nighthawk M1 esetében nehéz megmondani, hogy melyik országba mikor jut el, hiszen a működéséhez szükséges a háttértechnológia kiépítése. Mindenesetre Ausztráliában már kapható, és az ára átszámolva 80 000 forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés