Elkészült a Netgear következő sokantennás, gyors routere, a Nighthawk X6S

Az X6 erősebb, gyorsabb, nagyobb Wi-Fi szávszélességet kínáló változata jelent meg.

A 300 dolláros árszintet célozza meg a Netgear a legújabb Nighthawk routerrel, mely az X6S jelzést viseli magán (nem összekeverendő a korábbi AC3000-res X6S-sel), mely 4000 Mbps-os kombinált Wi-Fi sebességével az AC3200-as X6 felett és az AC5300-at tudó X8 között helyezkedik el – és ebből már sejthető, hogy az IEEE 802.11ad szabványt ez a modell nem támogatja, az továbbra is a Nighthawk X10 kiváltsága marad.


[+]

A kombinált sebesség ez esetben úgy jön ki, hogy a 2,4 GHz-es sávon 750 Mbps-al, míg két 5 GHz-es sávon 1625+1625 Mbps elméleti sávszélességgel számolnak. Természetesen van beamforming és a MU-MIMO is támogatott. Vezetékes oldalon Gigabit Ethernet portokkal találkozhatunk a szokásos 1 WAN + 4 LAN felállásban, utóbbiból az első kettő aggregálható. Két USB csatlakozó is került a hátuljára, az egyik 2.0-s a másik pedig 3.0-s szabványt támogat, ezekre pedig külső tárolók (ReadyCloud, ReadyShare) és nyomtatók kapcsolhatók, de mobilinternetes stickekről nem esik szó. Természetesen szoftveres oldalról sem hiányoznak az olyan funkciók, mint a vendég hálózatok, szülői felügyelet, VPN/OpenVPN támogatás.

A hat fix, pontosabban nem cserélhető antennával szerelt, 1,8 GHz-es kétmagos rendszerchipre épülő útválasztó nem csak a helyszínen, hanem távolról is konfigurálható a genie app mobilalkalmazáson keresztül, valamint hanggal is irányíthatjuk, amennyiben van Alexa platform támogatással rendelkező eszközünk, mint például az Amazon Echo vagy a Fire TV hanggal vezérelhető távirányító.

A Netgear Nighthawk X6S érkezése a hónap utolsó napjaiban várható a már említett 300 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés