Visszatér a piaci körforgásba az MSI MPOWER alaplapszériája

A cég egy microATX-es konstrukcióval készül, amely a megfizethetőséget és a 8 GHz-es RAM-okat tereli egy kalap alá.

Az MSI úgy döntött, hogy feltámasztja az MPOWER sorozatú alaplapokat, amelyekkel legutoljára a jó öreg Z270-es vezérlőhíd megjelenésekor találkozhattunk. A cirka 7 évnyi csendet egy költséghatékonyságot előtérbe helyező, Intel Z790-es vezérlőre épülő modell, a 12+1+1 fázisos DRPS VRM-jén testes bordázatokat viselő Z790MPOWER töri majd meg, ami (nettó) 200 dolláros árcédulájának ellenére kiemelkedő memóriakompatibilitást, illetve -tuningot ígér.


[+]

A két DDR5 DIMM slottal érkező, 128 GB RAM-ot 8000 MHz-es effektív órajelig kezelő megoldás hatrétegű nyomtatott áramköri lapján egy fémmel megerősített, x16-os PCI Express 5.0, egy x16-os, de x4-es sávszélességre vezetékezett PCI Express 4.0, valamint egy x1-es PCI Express 4.0 sín várja bővítőkártyáinkat, miközben háttértárolóink számára két – alumíniumbordával fedett – M.2 csatoló és négy SATA port áll a rendelkezésére.


(forrás: Wccftech) [+]

A hálózatra 2,5 gigabites Ethernettel és Wi-Fi 6E/Bluetooth 5.2 modullal egyaránt felléphetünk, míg a zajkeltésről egy egyelőre tisztázatlan fajtájú, nyolccsatornás Realtek hangkodek gondoskodik. A termékhez egy EZ Dashboardként jegyzett modul jár, amelyen a power, reset és Clear CMOS gombok nyertek elhelyezést egy hibakeresést segítő POST kijelző társaságában.


(forrás: Wccftech) [+]

A fixált I/O pajzson egy DisplayPort, egy HDMI kimenet, két antenna konnektor, egy USB 3.2 Gen2 Type-C, három USB 3.2 Gen1Type-A, továbbá négy USB 2.0 kapu táborozott le ez előbb említett RJ-45 aljzaton, az öt darab, 3,5 mm-es jacken, illetve az optikai hangkimeneten kívül.


[+]

Egy széljegyzetet megér, hogy a vállalat közös munkát folytat számos DRAM-gyártóval, aminek eredményeképp – egyebek mellett MPOWER márkajelzéssel ellátott memóriakészletek fognak idővel napvilágot látni a DDR5 platformon. Hírünk tárgya egyébként az első képviselője ennek a Dragon Alliance-ként jegyzett projektnek, amelynek célkitűzései közt szerepel még az 1SPC (1 Slot Per Channel) dizájnra való fókuszálás, a memóriachipek fejlesztése, a nyomtatott áramköri lapokon megülő komponensek elrendezésének optimalizálása, és további BIOS funkciók implementálása.


Frissítés: Egyelőre sajnos úgy fest, hogy a Z790MPOWER deszka csak ázsiai piacokon fog megjelenni, de a gyártó nem zárta ki kategorikusan Európát, noha egyelőre nincs tervben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés