Gigabyte Eagle: majdnem sztenderd Radeon RX 6600, csak testesebb hűtéssel

A Full HD-t megcélzó játékosok számára készült típus a korábban már számos alkalommal elővett WindForce 3X dizájnra esküszik.

Nemrégiben járta meg szerkesztőségünket az AMD legújabb videokártyája, az XT utótag nélküli, szimpla Radeon 6600, és a különböző gyártók elkezdték csepegtetni a saját iterációjukat. Ez alól a Gigabyte sem kivétel, aki a napokban mutatta be Radeon RX 6600 Eagle 8G névre keresztelt modelljét, ami a 282 mm-es hossza mellé háromventilátoros, félpasszív hűtéssel érkezik.


[+]

A x8-os PCI Express 4.0-s interfészt használó megoldás blokkja a már ismert WindForce 3X dizájnt követi, és három, a GPU-val közvetlen kontaktusú, réz hővezető csővel dolgozik, a lamellákon megülő, 80 mm-es (grafén kenésű dupla golyóscsapágyas) légkavarók középső példánya pedig ellentétes irányban forog a két szélsővel, ami a légnyomás növelése mellett csökkenti a turbulenciát. A hátlapi takarólemez ezúttal nem csak merevítési célzattal került a helyére, mivel egy tekintélyes méretű kivágás található az elején, de egy-két kisebb perforációt azért még szívesen vettünk volna itt-ott.

A GPU órajelei megegyeznek az AMD referencia értékeivel, azaz 2044 MHz-es Game, illetve 2491 MHz-es Boost frekvenciáról beszélünk, s ahogy az szinte mindig lenni szokott, a 8 GB-nyi GDDR6-os memória effektív 14 GHz-ével nem variáltak a gyárban. Közvetlenül a táp felől a vezérlő egy nyolctűs PCI Express csatlakozón keresztül veszi fel az energiát, de az I/O részleg tartalma némileg eltér a sztenderdtől, ugyanis két DisplayPort 1.4a és két HDMI 2.1 kimenet állomásozik rajta a három/egyes elosztás helyett. Vételárról egyelőre nem szól a fáma, de mostanában ezért talán nem fogunk rögvest a kardunkba dőlni.


[+]

Előzmények

Hirdetés