Hirdetés

MSI Modern AM271p: minden egyben PC

Egy 27”-es monitor és egy üzleti notebook kombinációja, mely sok esetben kiválthatná a noteszgépet.

Bevezető, külső

Az All in One-ok, azaz egybegépek a PC-eladások igen kis szeletét képviselik, pedig sok helyen jobban járnának ezekkel, mint a jóval népszerűbb notebookokkal. Gondolunk itt elsősorban azokra az otthoni felhasználásra vásárolt hordozható számítógépekre, melyeket kibontásuk után soha nem mozdítanak el az íróasztalról, 24/7-ben hálózati áramról üzemelnek, használójuk pedig a 15,6”-es Full HD kijelzőn olvassa az internetet és a kis méretűre összenyomott billentyűzettel, illetve a tapipaddal irányítja a böngészőt és az irodai szoftvereket.

Ebben az esetben egy AiO sokkal jobb választás lehet: nem kell az asztali gépeknél megszokott „doboznak” helyet találni, nincsenek extra kábelek, ugyanakkor a teljes értékű billentyűzet, egér és a normál méretű monitor nagyon sokat dob az ergonómián. Mindez persze csak akkor igaz, ha a gyártó nem követ el hibákat a tervezés során. Lássuk, hogy sikerült ez az MSI-nek!

Külső

Az MSI Modern AM271p egy klasszikus egybegép, tehát egy szinte teljesen közönséges külsővel rendelkező monitor hátoldalába építették be a hardvert – mely, megjegyeznénk, egy erős üzleti notebookból származik, nincs benne semmi extra érdekesség. Ennek megfelelően a dizájnt a kijelző dominálja, mely 27”-es, és három oldalán kikapcsolt állapotban szinte teljesen láthatatlan kerettel rendelkezik. Persze ha bekapcsoljuk, kiderül, hogy van azért itt keret, de így sem szélesebb 6 mm-nél, kivéve persze alul, ahol a gyártó logója is található. Webkamerának így viszont nincs hely a képernyőn, azt az MSI külön mellékeli, ami talán nem is baj, így egyszerűbb beállítani a Full HD felbontású, mechanikus lezáróval is rendelkező USB-s eszközt. Ez egyébként az egyetlen extra, amit kapunk, billentyűzet és egér nem jár a készülékhez.


[+]

Mint monitor, az AM271p egy magasságában állítható, dönthető, de el nem forgatható állványt kapott, mely VESA szabványú rögzítéssel rendelkezik, tehát a készülék falra vagy „alternatív” tartóra is könnyen átszerelhető. A talp maga szilárd, nem csúszkál, az asztallapból pedig 250 x 185 mm-es területet igényel magának.

Ha a kijelző háta mögé kerülünk, látható, hogy az egyébként vékony (15 mm-es) panel alsó részére, egy vastagabb részbe építették a hardver többi részét, és erre kerültek a kezelőszervek, illetve csatlakozók is. Az előbbiek ketten vannak: jobb oldalon hátul a kijelzőt irányító joystick található, ezzel egy, a normál monitorokhoz képest némileg lebutított menüt érünk el.


[+]

A lebutítást úgy kell érteni, hogy például a hangerőállító opció látható, de ki van szürkítve, hiszen a Windowsba épített Hangerőkeverő helyettesíti. Kényelmes, de tagadhatatlanul olcsó megoldás volt ez az MSI részéről, hogy nem készített külön firmware-t a kijelző számára. A joystickon kívül még egy darab bekapcsológomb került a kijelzőre, az viszont a bal oldalára.


[+]

Ami a csatlakozókat illeti, ezeket három részre szórták szét: van egy USB 2.0 port közvetlenül az állvány mögött, középen, ami felfelé néz, és elsődleges célja a webkamera kényelmes csatlakoztatása. A bal oldalon található még két Type-C és két Type-A port, melyek valamennyien USB 3.2 Gen2 szabványúak, azaz 10 Gbps sávszélességet kínálnak, és van itt egy kombinált analóg hangcsatlakozó is.

[+]

A hátlap bal oldala további konnektorokat rejt: egy HDMI be- (az ide érkező jel hatására a monitor külön is bekapcsol) és egy HDMI kimenet, két USB 2.0, illetve egy Gigabit Ethernet csatlakozó áll rendelkezésre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés