Hirdetés

Jövőre a Samsungtól és az LG-től is várhatóak az eddiginél kisebb OLED panelek

A kisebb képátlójú tévék mellett egy 34”-es Samsung QD-OLED monitor érkezésére is számítani lehet.

Több külföldi híroldal (például a TFT Central és a FlatPanelsHD) is lehozta, hogy a pletykák szerint 2022-ben az LG és a Samsung is a korábbinál kisebb, saját fejlesztésű OLED panelekkel szerelt eszközöket mutathat be, akár már az év elején megrendezésre kerülő CES kiállításon.

LG OLED48C12LA
LG OLED48C12LA [+]

Az LG esetében a hírt a koreai RRA-nél (Radio Research Agency) bejegyzésre került, OLED42C2KNA modellkóddal ellátott eszköz megjelenése is megerősíti, ami egy, az idei C1 széria utódjának tekinthető C2-es sorozatú, 42” képátlójú modell lehet. Amennyiben az eszköz valóban piacra kerül, az az LG legkisebb, saját gyártású OLED panellel ellátott tévéje lesz, átvéve ezt a szerepet a C1 széria 48”-es tagjától, az a méret pedig minden valószínűség szerint leszivárog majd az LG OLED palettáján a belépőszintnek számító A sorozatba is.

Ezzel párhuzamosan állítólag a Samsung is egy hasonló lépés megtételére készül, bár az ő esetükben tévéfronton csak 55 és 65 hüvelykes QD-OLED (kvantumpontos OLED) panelekről szólnak a pletykák, de az igazán érdekes újdonság egy, valószínűsíthetően szintén a CES-en leleplezésre kerülő, 34 hüvelykes QD-OLED monitor lehet. Tény, hogy az LG-nek már van egy hasonló méretű, OLED technológiára épülő monitora, abba viszont nem ők, hanem a Japan OLED gyártja a kijelzőpanelt. Amennyiben tehát a samsungos pletykák igaznak bizonyulnak, ők lesznek az elsők a dél-koreai duóból, akik saját megoldással szerelt OLED monitort dobnak piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés