CES 2020: végre itt az MSI Tomahawk alaplap X570-nel

Papíron jól hangzik a dolog: 14 fázisos VRM, ALC1220 kodek, Wi-Fi 6 és még egy-két finomság, mindez 200 dollár alatt maradva.

Hirdetés

Az MSI Tomahawk alaplapjai ez elmúlt időkben népszerűségre tettek szert, mivel általánosságban véve eléggé jó ár/teljesítmény mutatóval rendelkeztek, és emellett szolgáltatások terén igyekeztek egy kicsivel kategóriájuk fölé lőni. Mikor a gyártó piacra dobta első X570 chipsetes megoldásait, az egykezes indián fegyver által fémjelzett széria még csak kósza gondolat volt, ám mostanra beérett a dolog, és bemutatkozott a MAG X570 Tomahawk Wi-Fi deszka.


[+]

A múlthoz hasonlóan az újdonság az MPG X570 Gaming Plus és az MPG X570 Gaming Edge Wi-Fi, illetve X570 Gaming Pro Carbon közé ékelődik be a termékpalettán. Az új Tomahawk láthatóan testesebb lapkakészleti bordázatot visel a Gaming Plusnál, valamint 14 fázisos VRM-je is egy combosabb darab. A tápellátó áramkörök hűtését végző lamellákat a feladathoz igazították, és a fémből készült, integrált I/O pajzs szintén kellemes adalék.


(forrás: Hardwareluxx) [+]

A szimpla gigabit már a múlté; egy Realtek 8125B-CG kontrollerrel operáló, 2,5 GbE LAN chip gondoskodik a vezetékes hálózati kapcsolódásról, míg wireless oldalon egy Intel AX200-as Wi-Fi 6 modul veti latba képességeit. Mindkét borda által fedett M.2-es slot támogatja a PCI Express 4.0-s szabványt, míg a hangkeltésért egy Realtek ALC1220-alapú lapka felel. Az ígéretesnek látszó alaplap valamikor az első negyedév folyamán éri el a felhasználókat, 180 dollár körüli árcédulával kísérve, amire majd természetesen rájönnek még hazánk adóterhei.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés