Moduláris egér és okostelefonos billentyűzet a Roccat játékos újdonságai között

Jövő héten indul Európa egyik legnagyobb gamer fesztiválja, a kölni Gamescom, ahol számos olyan hardvergyártó is képviselteti majd magát, amely szívén viseli a kicsinek éppen nem nevezhető játékostábor sorsát. Jelen lesz a címben említett, játékos kiegészítőiről, beviteli eszközeiről ismert Roccat is, ahol valami teljesen új van készülőben. Ebből kínál némi ízelítőt a vállalat a Nyth egér és a Skeltr billentyűzet előzetese révén.


[+]

Előbbi alapvetően egy MMO játékokra kihegyezett egér, némi modularitással megfűszerezve. Mivel a vállalatnál úgy gondolják, hogy a játékosok nem egyformák, így természetesen az ízlésük is különböző lehet, így egy előre kitalált, megtervezett és legyártott egér nem lehet ideális mindenki számára. Hogy ezen változtassanak, a Roccatnél úgy gondolták, nem elegendő, ha csak a gombok funkciója változtatható, a gombok elrendezését is testreszabhatóvá kell tenni. Ezt úgy érik el, hogy az MMO egerekre jellemző oldalsó gombrengeteg lényegében cserélhető, megváltoztatható, így mindenki átszabhatja saját ízlése szerint, hogy a megfelelő gombok mindig kézre essenek. Sőt 3D nyomtatót használva saját gombok legyártásához is segítséget nyújtanak majd, ha valaki nem elégedett a felkínált gyári lehetőségekkel és teljesen egyedi elrendezést szeretne megvalósítani.


[+]

Emellett úgy gondolják, hogy egy drágán vásárolt egeret kár lenne csak egyetlen funkcióra bekorlátozni, éppen ezért azt szeretnék, hogy a Nyth ne csak az MMO-k igényeit elégítse ki, hanem alkalomadtán be lehessen fogni más játékstílusra; például FPS-re, RTS-re. Itt jön képbe a modularitás második fázisa, a cserélhető oldalsó burkolati elem, aminek használatával a digitális rágcsáló akár más, MMO-tól eltérő játék esetén is kényelmesen használható.


[+]

A Skeltr billentyűzet sem hétköznapi, lényegében a manapság egyes gamer billentyűzeteknél divatos integrált, úgynevezett másodlagos kijelzőt akarja új alapokra helyezni. Ehhez az okostelefonokat, tableteket hívja segítségül Bluetooth kapcsolaton keresztül. Az okos eszközök egy a billentyűzetre integrált tologatható, forgatható bölcsőben kapnak helyet.


[+]

A Roccat ezt egy interaktív kiegészítőnek szánja, tehát nem csak a PC-vel és játékokkal kapcsolatos adatok megjelenítésére szeretnék felhasználni. Ugyanakkor elmondásuk szerint biztosítva lesz a hívások indítása és fogadása, illetve az üzenetek írása anélkül, hogy kézbe kellene venni a telefont.


[+]

A Roccat további részleteket egyelőre nem árult el, hiszen a debütálás a jövőheti kiállításra van időzítve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés