A pulzust és a stressz-szintet is méri a Mionix egere játék közben

A beviteli eszközeiről és kiegészítőiről ismert Mionix egészen új oldalát kívánja bemutatni a gamer egereknek. Ez az a beviteli eszköz a billentyűzeten kívül, amivel a játékosok folyamatosan fizikai kapcsolatban vannak játék közben, így a cégnél dolgozó mérnökök úgy gondolták, hogy ezt kihasználva monitorozhatnák a tenyéren át a játékosok aktuális fizikai állapotát, pulzusát és stressz-szintjét. Mindezt persze nem csak valós időben, akár közszemlére téve (NVIDIA ShadowPlay, Raptr, XSplit, Twitch stb), hanem később is kiértékelhető formában.


[+]

Ez utóbbi lehetőséget adna a többjátékos programok esetében az összehasonlításra a többi csapattagnál rögzített értékekkel, valamint egy idővonalon a játékból lopott képekkel visszanézhető lenne, hogy milyen eseménysorozatok generáltak csúcsértékeket, ami utólagos elemzésre adna lehetőséget. Továbbá a rendszer egyfajta visszajelzést is adna a játékos aktuális állapotáról, figyelmeztetné, ha túlságosan izgul, hiszen ilyen állapotban romlik a hatékonyság, nagyobb a hibázási lehetőség és a rossz döntések is ekkor születnek, valamint túl sok stressz vagy túl magas pulzus esetén pihenőidőt is javasolna az egészség megőrzése érdekében.


[+]

Ami a hardveres részt illeti, a megfelelő kiegészítő szenzorokat, mint az optikai pulzusmérőt és a galvanikus bőrreflex szenzort a korábban bemutatott, tenyeres fogást támogató, jobbkezeseknek szánt Mionix Naos egér hátába építenék be. Az értékek rögzítésért és megjelenítésért, illetve a paraméterezésért mellékelt QG (Qualified Gaming) szoftver felelne, ami elméletben bármilyen játékkal működhet, ami támogatja az ehhez szükséges API-t. Ez utóbbiból a cég közvetlenül nem húzna, ugyanis teljesen nyílt lenne, tehát a tervek szerint bárki és bármelyik program felkészíthető a QG használatára.


[+]

A lírásban nem véletlenül használtunk végig feltételes módot, a Mionix ugyanis nem saját zsebből finanszírozni a projektet, hanem a Kickstarter közösségi kalapozóportálon gyűjtené össze a megfelelő összeget az induláshoz, ami 100 000 dollár. E sorok írásakor a számláló majdnem 17 000 dollárnál áll, de még 39 nap hátra van a zárásig, így a fent említett összeg még elérhető. Természetesen most is különböző támogatási szintek vannak, de aki ellenállhatatlan vágyat érez a Naos QG megszerzésére, az már 79 dolláros hozzájárulással megteheti limitált darabszámig, ami meglehetősen kedvező azt figyelembe véve, hogy a végleges, boltba kerülő termék ennél 50 dollárral többe fog kerülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés