Játékosoknak szánt minigéppel készül a Minisforum

A kínai vállalat AMD alapokon nyugvó vassal kíván startolni az eleddig meghódítatlan szegmensben.

A szimpatikus ultrakompakt formátumú gépeiről ismert Minisforum egy új területre szeretne belépni, mégpedig a kisebb méretű játékos masinák világába. A közelgő konfiguráció a Game Mini nevet kapta, és egyből a "keménymagvas" felhasználókat célozza meg, hiszen teljesen nyitott dizájnnal érkezne a porondra.


(forrás: Minisforum)

A rendszer alapját egy Gigabyte Aorus B550I Pro AX deszkában pöfögő, 6-magos/12-szálas, 4,6 GHz-ig boostoló AMD Ryzen 5 5600X processzor adja, amihez 2 x 16 GB-nyi, 3200 MHz-en ketyegő DDR4 memória, illetve egy Silicon Motion SMI 2262EN vezérlővel és 96 cellarétegű Toshiba BiCS4 3D TLC NAND flash lapkákkal szerelt, 1 TB-os Kingston KC2500-as NVMe SSD-t (ami mellesleg már megjárta a tesztpadunkat) párosítottak. A grafikus megjelenítés feladata az alaplapi tálca túlsó felén elszállásolt, 12 GB VRAM-mal megspékelt Gigabyte Radeon RX 6700 XT videokártyára hárul, miközben az alkatrészeket egy 80 Plus Gold hatásfokon üzemelő, SFX-es SilverStone SX650-G tápegység látja el kakaóval.


(forrás: Minisforum) [+]

A hálózati oldalon ugyebár az Intel AX200-as Wi-Fi 6 és a 2,5 gigabites Realtek Ethernet egyaránt tiszteletét teszi, de persze a Bluetooth 5 sem hiányzik a repertoárból. A hangok egy nyolccsatornás Realtek ALC1220-VB kodeken keresztül szólalnak meg, míg kijelzőinket egy 1.4-es DisplayPort, valamint két HDMI 2.1 kimenet várja – a lap I/O paneljén további négy USB 3.2 Gen1 Type-A, egy USB 3.2 Gen2 Type-A és egy USB 3.2 Gen2 Type-C aljzat állomásozik.


(forrás: Minisforum) [+]

A hűtéssel a vas "mezítelen" volta miatt valószínűleg nem lesz probléma, de a megfelelő mértékű portalanításra nem árthat majd odafigyelünk. A cég általában valamilyen közösségi finanszírozásban utazó platformon szokta az újdonságait elméletből a gyakorlatba léptetni, így a leendő árcédulán szereplő összeg egyelőre még kérdéses, viszont ha minden igaz, a tervezési fázis hamarosan befejeződik és a jövő hónapban megkezdődik az előrendelések felvétele.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés