Mini PC-k készülnek meghódítani az AMD Cezanne frontot

Eddig csak notebookokat láttunk Ryzen 5000-es APU-kkal szerelve, de úgy látszik, ez a tarthatatlan állapot hamarosan változni fog.

A Morefine Focus és a Minisforum bejelentette, hogy olyan minigépeken dolgoznak, amelyek az újgenerációs AMD Cezanne platformra épülnek. Az Indiegogón bemutatott, Morefine S500+ névre keresztelt apróság egyáltalán nem viccel, ugyanis 8-magos/16-szálas, 4,6 GHz-ig boostoló AMD Ryzen 9 5900HX APU-val a bendőjében közeleg, amit legfeljebb 64 GB-nyi, 3200 MHz-en ketyegő DDR4 vagy 4266 MHz-es LPDDR4 memóriával támogathatunk meg.

Morefine S500+
Morefine S500+ (forrás: Indiegogo) [+]

A deszkán két M.2 2280-as, SATA és NVMe meghajtókat egyaránt támogató slot állomásozik, de a csöpp, alumínium és magnézium ötvözetéből készült házban akad még hely egy 2,5 hüvelykes adattár számára is. A hálózati oldalon egy gigabites (Realtek RTL-8111H) és egy 2,5 gigabites (Realtek RTL-8125B) Ethernet port, Wi-Fi 6, illetve 5.0-s Bluetooth található.

Morefine S500+
Morefine S500+ (forrás: Indiegogo) [+]

Csatlakozók tekintetében egy 1.4-es DisplayPortot, egy 2.0-s HDMI kimenetet, két USB 3.2 Type-A, négy USB 2.0 és egy energiatovábbításra alkalmas, DisplayPort alt módot ismerő USB Type-C aljzatot kapunk az előbb említett dupla RJ-45 interfészen, a kötelező 3,5 mm-es jacken, valamint a külső adapter részére fenntartott konnektoron kívül. Széljegyzetként még azt érdemes tudni, hogy a rendszernek aktív hűtése van, noha ez nem számít meglepetésnek.

A közelgő, Cezanne alapokon nyugvú Minisforum gép alaplapja
A közelgő, Cezanne alapokon nyugvú Minisforum gép alaplapja (forrás: Minisforum Twitter) [+]

A 2012-ben elstartoló, hongkongi székhelyű Minisforum leendő masinájának részletei egyelőre nem körvonalazódtak ennyire, mindössze egy képpel rendelkezünk a konfiguráció alaplapjáról – amit a cég a hivatalos Twitter fiókján keresztül osztott meg a nagyérdeművel –, továbbá megerősítést nyert, hogy itt is egy Ryzen 9 5900HX-re osztották a főszerepet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés