Microsoft Surface Pro – LTE modemmel

A Microsoftnál anno megígérték, most pedig azt is elárulták, hogy mikor és milyen hardver mellett lesz kapható.

Az idei év közepén érkezett a Microsoft Surface Pro ötödik generációja, ami egyszerűen csak Surface Pro névre hallgat. A masináról a bejelentést követően alaposan beszámoltunk, így az ott leírtakat nem ismételnénk meg, de valami már akkor is hiányzott a bejelentésből. Igen, az LTE modemmel szerelt változat, amiről a cég sem feledkezett el, hanem későbbi megjelenést terveztek, de akkor ennek az eszköznek a tervezett rajtja a távoli homályba veszett. Most viszont, bő öt hónap elteltével, a Future Decoded londoni eseményen a vállalatnak végre sikerült bemutatnia a nagy sebességű mobil adathálózatra kapcsolódni képes modellt, aminek a neve nem is lehetne bonyolultabb: "Microsoft’s Surface Pro with LTE Advanced".


[+]

A gép Intel Core i5 processzorral érkezik, alapesetben 4 GB RAM-mal és 128 GB-os SSD-vel, illetve azokkal a funkciókkal, amelyet mindegyik Surface Pro (2017) tud és támogat, ehhez adódik hozzá a 450 Mbps-ra képes, beépített Cat 9-es Qualcomm X16 LTE modem, külső nano SIM és eSIM, valamint 20 frekvenciasáv támogatással, ami biztosítja, hogy a világ minden táján használható legyen. Továbbá lesz eggyel nagyobb kiadás, igaz ennél csak csak a RAM és az SSD kapacitását duplázzák, a CPU marad. Az akkumulátoros üzemidőről nem számoltak be, de nyilvánvalóan az adatkapcsolat használata csökkenteni fogja a specifikációban megadott 13,5 órát.


[+]

Ami a konkrét megjelenést illeti, az üzleti felhasználók december 1-től juthatnak hozzá az LTE-s variánshoz, aminek alapára 1149 dollár lesz, míg nagyobb SSD-vel és HDD-vel ez 1449 dollárra kúszik fel. A végfelhasználóknak várniuk kell, mivel számukra csak a jövő év elején, 2018 tavaszán kerül a boltokba, így a Microsoft Store-ba is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés