Hirdetés

Mesterséges intelligenciát bütykölsz? Kitömhet a Microsoft!

Egy távolról is jól látható összeggel segíti az európai fejlesztők munkáját is a redmondi gigász.

Hirdetés

A Microsoft bejelentette, hogy kockázati tőkealap-kezelő cége, a  Microsoft Ventures, együttműködve más, hasonló profilú vállalkozásokkal 3,5 millió dollárt, azaz körülbelül 910 millió forintot fog szétosztani azon startupok között, amelyek a legkomolyabb eredményeket tudják felmutatni a mesterséges intelligencia (artificial intelligence, AI) hasznosításában.


[+]

A megmérettetésre bármely olyan magyar startup jelentkezhet, amely a jelentkezés napjáig 4 millió dollárnál (~1 000 000 000 forint) kevesebb tőkével és/vagy hitellel rendelkezik, és AI-t alkalmazó vagy azt felhasználó termék, szolgáltatás vagy platform bevezetését, kifejlesztését tűzte ki célul.

A versennyel a Microsoft egyrészt szeretné elérhetővé tenni a felhasználók számára az AI-alapú technológiát és az arra épülőmegoldásokat, másrészt igyekszik felfedezni azokat a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztéseket, amelyek jelen állapotukban még „radar alatt” zajlanak.A versenyben azt a három (egy-egy európai, észak-amerikai és izraeli) startupot választja győztesnek majd a zsűri, amelyik a mesterséges intelligencia legjobb felhasználási módját tudja felmutatni mobilalkalmazásán, digitális szolgáltatásában vagy online platformján. A győztesek 1-1 millió dollárt, azaz körülbelül 260 millió forintot kapnak terveik megvalósításához, továbbá fejenként 500 ezer dollár (130 millió forint) értékben vehetik igénybe a Microsoft Azure szolgáltatásait. A megmérettetés negyedik díját az a startup kapja, amelyik a leghasznosabb módon képes az AI-t a társadalom szolgálatába állítani.

A versenyre december 31-ig lehet jelentkezni a Microsoft Ventures oldalán.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés