Túlélték saját halálukat a Kinect szenzorjai

A Microsoft az Azura AI-ban talált új otthont a hardvernek.

A Microsoft pár hónappal korábban végezte ki a Kinect kiegészítőt, kétszer is, így nem sok reményt lehetett fűzni ahhoz, hogy valaha újra látjuk a koncepciót. Furcsa módon azonban megmenekültek a rendszer lelkének számító szenzorok, ugyanis a vállalat a jelenleg is zajló Build konferencián bemutatta a Project Kinect for Azure koncepciót.

Hirdetés

A hardver a Kinect szenzorokat veti be, így biztosítva a mozgásérzékelést, bár a mélységszenzor tovább lett fejlesztve, ezáltal 640x480 helyett már 1024x1024 pixeles felbontással képes dolgozni. A konstrukció relatíve keveset fogyaszt, vagyis igény esetén akkumulátorról is működtethető.

A Project Kinect for Azure alapötlete a szenzorok mögé rakni az Azure AI szolgáltatásait. A felhasználók valamilyen eszközben, például kamerában, de akár drónban vagy bármilyen robotban megkapják magát a hardvert, amely a képi adatok mellett mélységinformációkat is rögzít, illetve már helyileg is képes rengeteg információt kiszűrni. Ezekre építve az Azure AI szolgáltatáson keresztül egyedi neuronháló modellek kreálhatók, ami szélesíti a gépi tanulás felhasználhatóságát.

Hogy az egész mennyire lesz sikeres, azt egyelőre nem tudni. A Microsoft valószínűleg azért vágott bele, mert a Kinectből megvolt a hardveres alap, vagyis igazán sokat nem kockáztatnak. Ha nem válik be, akkor maximum harmadjára is meghal a Kinect.

Előzmények

Hirdetés