Tömeges szinten gyártja az LPDDR5-tel kombinált 3D NAND flasht a Micron

Az uMCP memóriacsomagjuk többféle kapacitással érhető el a partnerek számára.

A Micron még tavasszal jelentette be az iparág első olyan – ultramobil eszközökbe szánt – uMCP memóriacsomagját, amely LPDDR5-tel kombinálta a 3D NAND flasht. Erről az alábbi hírben be is számoltunk, most viszont a tömeggyártás megkezdéséről adhatunk hírt, ugyanis az említett cég ezt is megkezdte, ráadásul világelsőként.

Az uMCP5 megoldások az elődhöz képest mind a memória, mind pedig az adattároló oldalán előrelépést kínálnak. Az LPDDR5-nek hála a 20%-kal jobb hatékonyság érhető el, miközben az effektív memória-órajel 3733 és 6400 MHz között lehet, vagyis pusztán a tempót tekintve is lényeges a fejlődés.

A 3D NAND flash memóriák is az új 3.1-es UFS szabványt használják, szemben az előző generációs uMCP4 dizájnok UFS 2.1-et támogató alapjával, ami 40%-kal csökkenti az energiaigényt, ezzel növelve az ultramobil eszközök üzemidejét.

A Micron első körben négy konfigurációt kínál az uMCP5-ös fejlesztéséből. Az adattároló 128, illetve 256 GB-os lehet, amelyek mellé 8 vagy 12 GB-os rendszermemória társulhat ugyanabban a tokozásban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés