Áramkimaradásba futott a Micron egyik tajvani gyára

A chipgyártás szintjén ez nagyon komoly probléma, és már a memóriaárak 10%-os emelkedését vizionálják az elemzők.

A Micron, Taoyuan városa mellett található Fab 11-es gyárában váratlan áramkimaradás történt, amely a DigiTimes beszámolója szerint valamivel több mint egy óráig tartott.

A chipgyártás jellegzetességei miatt az áramszünet rendkívül súlyos következményekkel szokott járni, de szerencsére a gyárépületet szinte azonnal biztonsági működésre kapcsolták, így pedig minimalizálni lehetett a veszteségeket. Ezek azonban részben kivédhetetlenek, és az elemzők már most azt vizionálják, hogy a memóriaárak jövőre 10%-ot is emelkedhetnek, hiszen a memórialapkák iránti igény magas, miközben a Micron a megrendeléseik egy részét nem tudja majd megfelelően teljesíteni.

Azt még nem tudni, hogy a Micron érintett gyárában a termelés mikor állhat helyre. Részben már újraindult a gyártás, de fel kell mérni a károkat, illetve a meghibásodásokat is javítani kell. Valószínűleg egy-másfél hónapra mindenképpen szükség lesz, mire a szóban forgó üzem újra teljes gyártókapacitással dolgozhat. A Fab 11-es gyárépületben egyébként havonta 125 ezer wafert munkálnak meg, méghozzá a legmodernebb gyártástechnológiákon. Ez a világ teljes DRAM gyártókapacitásának majdnem a 9%-át fedi le, vagyis a részleges kiesése tényleg jelentős érvágásnak számít.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés