MicroATX méretű alaplap Core i7 processzorokhoz a DFI-től

Hirdetés

A VR-Zone információi szerint januárban kívánja piacra dobni legújabb, X58 chipsettel szerelt alaplapját a DFI. A microATX méretű, Intel LGA1366 foglalattal rendelkező termék – amely minden jelenlegi Core i7 processzorral kompatibilis – 245 x 245 milliméteres mérettel és hatrétegű nyomtatott áramköri lappal rendelkezik. Tápellátásához a gyártó hatfázisú, digitális PWM áramkört választott. Memóriafoglalatból hatot zsúfoltak rá, így összesen maximum 24 GB-nyi DDR3-as, 1333 MHz-es modult fogadhat.


[+]

Két tizenhatszoros PCI Express 2.0 foglalata kétutas SLI és Quad CrossFire kiépítést tesz lehetővé, köztük egy négyszeres PCIe, legalul pedig egy PCI csatlakozó kapott még helyet. A különféle meghajtókat egy PATA és hat SATA-300 portra lehet csatlakoztatni, amelyeket RAID 0, 1, 0+1 és 5 konfigurációban is lehet használni. További kivezetései között összesen 12 USB 2.0 port, egy Gigabit Ethernet, két PS/2 csatlakozó és a Realtek gyártmányú HD audiokodek ki- és bemenetei találhatók.


[+]

Ami a túlhajtását illeti, az apró alaplapnak nem kell szégyenkeznie, a DFI ugyanis lehetővé tette az egyes részegységek feszültségeinek és működési frekvenciáinak állítását, valamint a processzorok szorzója is megváltoztatható. A könnyebb kezelést elősegítendő, bekapcsoló és reset gombot is szereltek rá, és egy LED kijelzőt is, ami az esetleges hibák felderítésében nyújt segítséget.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DFI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés