Megjelent az ASRock X58-as alaplapja

Napvilágot láttak az olcsó termékeiről és meghökkentő megoldásairól ismert ASRock legújabb, Intel Core i7 processzorokat fogadó alaplapjának képei. Az LGA1366 foglalatba illeszkedő központi egység - beépített memóriavezérlőjének megfelelően - összesen hat DDR3-as foglalatot kapott.

Az X58-as északi hídjának és az áramellátó részleg FET-jeinek hűtését egy hőcsővel összekötött kék borda látja el, és a déli híd is passzív hűtést kapott. Négy darab második generációs PCI Express csatlakozó található rajta, amelyek CrossFireX és SLI támogatással egyaránt rendelkeznek, közéjük három PCI sín ékelődött be. A tárolóegységeket egy PATA, hat SATA-300 és egy eSATA csatlakozóra lehet illeszteni, a megfelelő hangélményről egy 7.1 csatornás audiokodek gondoskodik.

A további csatlakozási lehetőségek között két PS/2, egy Gigabit Ethernet, tizenkét USB 2.0 port és egy FireWire is található. Az alaplap rendelkezik az ASRock Instant Boot technológiájával, ami Microsoft Windows XP és Vista operációs rendszerek esetén lehetővé teszi, hogy a betöltődési idő mindössze 3-4 másodpercre csökkenjen le.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés