Világrekorddal mutatkozott be az ECS új alaplapja

Az Elitegroup Computer Systems nemrég jelentette be X58 chipsetre épülő alaplapját, amit a gyártó egy világrekord elérésével szeretne még kelendőbbé tenni. A Black sorozatba illeszkedő ECS X58B-A túlhajtása során a 133 MHz-es FSB-t egészen 215 MHz-ig sikerült feltornázni anélkül, hogy a QPI és a processzor szorzóját visszavették volna, az így kapott órajel valamivel 4 GHz felett állt meg. Ez igencsak jó eredménynek számít, mivel a legtöbb alaplapnak gondja akad a 170-180 MHz-nél magasabb értékek elérésével. Azóta a rekord már a múlté, mivel 225 MHz körüli eredmények is felbukkantak.


[+]

Az alaplap tehát Intel Core i7 processzorokat fogad, hat memóriafoglalatába maximum 1600 MHz-es DDR3-as modulokat lehet helyezni. A két tizenhatszoros PCI Express 2.0 sín NVIDIA és AMD kártyákat egyaránt kezel, SLI vagy CrossFireX rendszer is kiépíthető. További bővítőkártyákat egy négyszeres és két egyszeres PCIe, valamint egy PCI csatlakozóba lehet helyezni. Az alaplap áramellátó részlege megfelel az Intel legújabb VRD 11.1-es ajánlásának, hűtéséért az ECS Qooltech II fantázianevű, hőcsövekkel megtámogatott rendszere felel, ami az északi és déli híd hűtését is ellátja.

ECS X58B-A Black Edition

Tárolóegységeket hat olyan SATA-300 port fogad, amely RAID 0, 1, 0+1 és 5 funkciókat ismer, ezenkívül a hátlapon két eSATA csatlakozó is található. Itt hat USB port, egy FireWire, a nyolccsatornás audiokodek kivezetése, két Gigabit Ethernet, két PS/2 és egy ClearCMOS gomb is helyet kapott. A gyártó saját M.I.T szoftverét is mellékeli a termékhez, ez a túlhajtáshoz nyújt segítséget. Az alaplap árát a gyártó 260 dollárban szabta meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés