Olcsóbb X58 chipsetes alaplap várható a Foxconntól

A napokban bukkantak fel az interneten a Foxconn következő X58-as chipsetre építkező alaplapjának, a Flaming Blade-nek a képei. A kategóriájában csúcsmodellnek mondható Renaissance és BloodRage változatokhoz képest áttervezett nyomtatott áramköri lapra épül, és több más helyen is észrevehető, hogy a mérnökök a tervezésekor a költséghatékonyságot helyezték előtérbe.

Foxconn Flaming Blade

A processzor tápellátására szolgáló áramköröket egy hatfázisúra cserélték, a memóriáké kétfázisú maradt. A háromcsatornás memóriavezérlő etetéséhez továbbra is három foglalat áll rendelkezésre, melyekbe maximum 12 GB-nyi DDR3-as modul illeszthető. Grafikus kártyák fogadására az elődökkel szemben már csak két tizenhatszoros PCI Express 2.0 foglalat használható, a másik kettő helyére egy négyszeres PCIe és egy hagyományos PCI került.

Kikerült a szolgáltatások listájáról a különálló SONAR X-Fi hangkártya is, helyette egy integrált audiokodek szólaltatja meg a rákötött hangszórókat. A többi csatoló esetében már nem történt más változás azok elrendezésén kívül, így továbbra is hat SATA-300, két eSATA, egy PATA, egy floppy csatlakozó,  tizenkét USB 2.0, két FireWire port és két Gigabit Ethernet fogható munkára. A hírek szerint a Foxconn 200-220 dollár körüli áron kívánja árulni a Flaming Blade-et.

Előzmények

Hirdetés