Mesh rendszer játékosoknak

A háromsávos ROG Rapture GT6 nem akar eltűnni a polcon, összesített sávszélessége pedig eléri a 10 Gbps-ot.

Kifejezetten játékosoknak készült az új ROG Rapture GT6 mesh rendszer: a két 5 GHz-es és egy 2,4 GHz-es rádiót használó, azaz elméletileg 10 Gbps sávszélességgel rendelkező szett egyedi tervezésű, pixelesen világító ROG logóval, hűtőbordákkal, 2.5 GbE WAN és három (trönkölést is támogató) gigabites LAN porttal felszerelt egységekből áll. Ezek fekete és fehér alapszínben is elérhetőek, a firmware-ben pedig ott van minden, ROG Rapture routereknél megszokott extra, a GameBoosttól az AiProtectionig.


[+]

A csomópontok közötti kommunikációra a rendszer alapesetben az egyik 5 GHz-es kapcsolatot használja, amely elméletileg 4,8 Gbps sávszélességet biztosít, de ha a feltételek adottak, kábeles backhault is bevethetünk, és ekkor ez a rádió is rendelkezésre áll majd a kliensek felé. A sebességet az UNII-4 csatornák támogatása növeli tovább.

A hálózattal kapcsolatos idei újdonságok másik példánya a ROG Rapture GT-AXE16000, amelyet januárban mint a világ első négysávos „gaming” routerét mutattak be. A negyedik sáv természetesen a Wi-Fi 6E 6 GHz-es sávja, ami plusz tizennégy 80 MHz-es és plusz hét 160 MHz-es csatornát jelent.

[+]

Hasonlóan a többi Raputure útvonalválasztóhoz, ez a modell sem akar éppen elbújni, ennek megfelelően a megszokott „pók” dizájnt kapta, amit még feltűnőbbé tesz hatalmas mérete, illetve a tetején pompázó AURA Sync kompatibilis ARGB világítás, amely egy tükröződő felületbe ágyazott, optikailag „végtelenített” ROG logót dob fel. A GT-AXE16000 a vezetékes oldalon egy 2.5 GbE WAN portot, két 10 GbE LAN portot, illetve négy „közönséges” gigabites Ethernet csatlakozót kínál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés