Viszonylag kompakt, Wi-Fi 6-os routerrel készült a játékosoknak az ASUS

A négyantennás ROG Rapture GT-AX6000 két sávján akár a 6000 Mbps-os maximális sebesség is elérhető.

Újabb gamer routerrel bővítette palettáját az ASUS, a ROG Rapture GT-AX6000 pedig úgy jelent sok szempontból előrelépést a korábbi, általunk is tesztelt Rapture modellhez képest, hogy 4x4-es antennakiosztása következtében kevesebb helyet foglal.


[+]

A 337,7 x 196 x 220,9 milliméteres, 1121,4 g tömegű router a Broadcom Wi-Fi 6 modulját és négymagos, 2 GHz-es processzorát használja, melléjük pedig 1 GB DDR3 memória és 256 MB flash tárhely került. A 2,4 GHz-es sáv 1148, míg az 5 GHz-es 4804 Mbps-os adatátviteli tempója akár 6000 Mbps elméleti maximumra is képes, de a két 2,5, illetve négy 1 gigabites sebességű RJ-45 csatlakozónak hála a vezetékes hálózatok esetében sem lesz okunk panaszra, ami ráadásul a WAN és LAN kapcsolategyesítési funkcióknak hála a különböző kombinálási lehetőségek miatt tovább gyorsítható.


[+]

Az USB 2.0 és USB 3.2 Gen1 portokkal is ellátott, Aura RGB világítással rendelkező eszköz támogatja az ASUS AiMesh rendszerét, amelynek köszönhetően az arra alkalmas routerekkel kiegészítve könnyedén hozhatunk létre saját mesh hálózatot, de – a névből és a piros-fekete színvilágból már sejthető módon – természetesen a játékos funkciókból sem szenvednek majd hiányt a vásárlók. Fontos például kiemelni, hogy a router dedikált Gaming Porttal rendelkezik, amire játékkonzolt kötve különösebb konfigurálás nélkül prioritizálhatjuk a játékok adatfolyamait minden mással szemben, de ugyanezt Wi-Fin is meg tudjuk tenni nem csak konzolok, hanem notebookok, sőt, akár okostelefonok esetében is. A Rapture GT-AX6000 emellett megkapta az ASUS VPN Fusion funkcióját is, amelyet aktiválva akkor is tudjuk a „hagyományos” internetkapcsolatot használni, ha valamelyik családtagunk épp igénybe vesz valamilyen VPN szolgáltatást, így nem lesz vita abból, hogy ez miatt játék közben be kellene érnünk a valamivel lassabb, magasabb késleltetésű kapcsolattal.

Az ASUS új gamer routerének európai debütálásával kapcsolatban egyelőre nem osztott meg információkat a gyártó, az Egyesült Államokban viszont már listázásra került a termék, 400 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

  • ASUS blog: nyári routerajánló

    A tajvani cég kínálatában minden felhasználó megtalálhatja az igényeihez legjobban passzoló útvonalválasztót.

  • Mesh rendszer játékosoknak

    A háromsávos ROG Rapture GT6 nem akar eltűnni a polcon, összesített sávszélessége pedig eléri a 10 Gbps-ot.

Előzmények

Hirdetés