Hirdetés

Megújult a Samsung notebookkínálata

AMOLED kijelzős, 360 fokban kinyitható és játékosoknak szánt modellel is bővült a Samsung palettája.

A Samsung tegnap rengeteg új notebookról rántotta le a leplet, a legérdekesebbnek ezek közül a 13, illetve 15,6 hüvelykes, Full HD felbontású AMOLED kijelzővel szerelt Galaxy Book Pro modellek tűnnek. A 0,87, illetve 1,05 kg tömegű gépek 11. generációs Intel Core i3, i5 és i7 processzorral lesznek elérhetőek, melyekhez Iris Xe vagy UHD Graphics grafikus gyorsítók járnak, de a 15,6 hüvelykes modellbe akár NVIDIA GeForce MX450-et is kérhetünk.


[+]

A memória mérete 8, 16 vagy 32 GB mérete lehet, míg NVMe SSD-ből az 1 TB-os verzió jelenti a maximumot, csatlakozók szempontjából Thunderbolt 4, A és C típusú USB 3.2, jack, valamint a nagyobb modellen egy extra HDMI kimenet jelenti a repertoárt. A 63, illetve 68 wattórás akkumulátorral szerelt notebookok kék, ezüst és rózsaarany színben kerülnek majd a boltok polcaira, a kisebb modell alapára 999,99 dollár lesz, de piacra kerülnek még a gépek 360 fokban hátrahajtható érintőkijelzővel szerelt verziói is (melyekhez új generációs, a korábbinál 2,5-szer vastagabb S Pen is jár), itt a kisebb változat ára 1199,99 dollárról indul.


[+]

A dél-koreai gyártó egy, elsősorban gamereknek szánt notebookot is piacra dob Galaxy Book Odyssey néven, melybe szintén 11. generációs Intel Core processzor, maximum 32 GB RAM és 1 TB-os SSD került, de jóval érdekesebbek azok az NVIDIA GeForce RTX 3050 Max-Q és 3050 Ti Max-Q vezérlők, melyek ebben a gépben teszik tiszteletüket először a piacon. A gép 1,85 kilogrammos tömegén, a két USB 3.2 Type-C és három USB 3.2 Type-A csatlakozót, egy Ethernet portot és egy HDMI kimenetet, valamint egy microSD kártyaolvasót magába foglaló interfészkínálaton, valamint a 15,6 hüvelykes kijelző Full HD felbontásán és az 1399 dolláros alapáron kívül a gyártó egyelőre nem árult el több részletet (pedig egy gamer notebook esetében nem számít sokadlagos információnak például a megjelenítő képfrissítése), ennél több infót valószínűleg csak az augusztusi rajt előtt fogunk kapni.


[+]

Az új gépek itthon – a Samsung korábbi notebookjaihoz képest – valószínűleg hivatalosan nem kerülnek majd piacra, amit talán a mostani generációnál sajnálunk a leginkább.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés