A 4K vizeire evez a megújult Amazon Fire TV

Az Amazon nagyjából másfél éve mutatta be a Fire TV nevű set-top boxot, vagy mondhatni konzolt, amely az alacsony árának köszönhetően kifejezetten nagy sikert ért el. A vállalat azonban korábban is utalt rá, hogy a terméket időről-időre frissíteni fogja, és az első ráncfelvarrás ideje el is jött.

Október 5-én hivatalosan is elérhető lesz az új Amazon Fire TV, amely teljes egészében leváltja a régi modellt. A koncepció és az ellátott funkció nem változik, továbbra is ugyanaz a recept, csak modernizálva. Külsőleg gyakorlatilag nem lesz jelentős változás, de nincs is igazán szükség rá, mert a mostani modell is kellően apró és dizájnos. Belülről viszont módosul a csomag. A Snapdragon S4 Pro rendszerchipet ugyanis leváltja a MediaTek MT8173-as SoC, amelybe két darab, 2 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A72-es mag mellé két darab, 1,6 GHz-es órajelen dolgozó Cortex-A53-as mag került Big.Little konfigurációban, míg az IGP szerepét egy Imagination PowerVR GX6250 tölti be. A processzor oldaláról számottevőnek tekinthető az előrelépés, míg az IGP szempontjából inkább csak formai a váltás, de a megcélzott kategóriában ez is elég.

A rendszermemória kapacitása marad 2 GB, de ez LPDDR2 helyett már LPDDR3 szabványra épül, míg a belső adattárolásra 8 GB-os tárhely áll rendelkezésre, amit felhős opció egészít ki. Ami szembetűnő lesz, hogy az új Amazon Fire TV a MediaTek MT8173-as rendszerchipbe épített fixfunkciós blokknak hála megbirkózik majd a 4K-s anyagok dekódolásával is, ami nyilván egy multimédiás set-top boxnál lényeges előrelépésnek tekinthető.

Érdekesség, hogy a rendszer része Alexa is, amely program az Amazon Echo termékben bemutatkozott, felhőn keresztül működő digitális asszisztens. A megjelenés pillanatában még nem volt neve, de ma már van.

Az Amazon két csomagot kínál majd az új Fire TV-ből. Az alapcsomag 99 dollárba kerül és tartalmazza az apró, konzolként is funkcionáló set-top boxot, illetve a távirányítót. A Gaming Editionért 139 dollárt kell fizetni és ezért cserébe jár még egy hivatalos, egyébként külön is megvásárolható gamepad, egy 32 GB-os microSD memóriakártya, illetve két játék (Ducktales Remastered és Shovel Knight).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés