4K-ra is felkészül a Roku 4

A Roku neve ismerősen csenghet a multimédiás set-top boxok iránt érdeklődő felhasználóknak, hiszen egy igen népszerű termékcsaládról van szó, amely már számos verziót megélt. Manapság azonban az aktuális csúcsmodellnek tekinthető Roku 3 kezd lemaradni a versenyben, hiszen nemrég mutatkozott be például az Amazon új Fire TV-je, amely hasonló árcédula mellett jobb képességekkel rendelkezik.

Hirdetés

Gond azonban nincs, ugyanis hamarosan érkezik a Roku 4, amely az Amazon megoldásához hasonlóan már támogatja a 4K-s videók vagy streamek lejátszását is. Ráadásul teheti mindezt másodpercenként 60 képkockás sebességgel, ha a tartalom erre lehetőséget ad, vagyis technikailag a Roku 4 újra az élre kerül a lejátszási képességek tekintetében.

A legfrissebb információk szerint a Roku 4 dizájnja is kedvezőbb lesz, mivel némileg vékonyabb házba kerül a rendszer. Arról azonban nincs pontos információ, hogy a számításokat milyen SoC fogja végezni. A hírek alapján egy négymagos lapkáról van szó, és tekintve, hogy az eddigi összes Roku a Broadcom fejlesztéseire épül, nincs okunk azt feltételezni, hogy ez pont a Roku 4 esetében változik majd meg. A rendszermemória kapacitása 1,5 GB lesz, míg az integrált grafikus vezérlő az OpenGL ES 2.0-s API-t kezeli majd. Természetesen az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi modul sem fog hiányozni.

A Roku 4 várhatóan a hónap végén kerül az üzletekbe 100 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Roku

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés