Tényleg licencelte a CryEngine-t az Amazon?

Nagyjából egy hete folyamatos hírek érkeznek arról, hogy az Amazon licencelte a CryEngine-t. A pletykát először a Kotaku hozta le, ahol 50-70 millió dollár közötti szerződésről írtak, ami a Crytek számára valóban jól jönne.

Információink szerint az üzlet valóban terítéken van, és az Amazon gyakorlatilag korlát nélküli hozzáférést szerezne a CryEngine aktuális és az összes jövőben érkező verziójához, amelyet az Amazon Game Studios használna fel olyan címekhez, amelyek elsődlegesen az Amazon Fire TV-re érkeznek.

Úgy tudjuk, hogy az üzlet része, hogy a Crytek specifikus optimalizálásban részesíti az Amazon Fire TV-t, annak érdekében, hogy a CryEngine a lehető legjobban fusson rajta, illetve a későbbi újabb hardverek esetében is igény marad a specifikus optimalizálásra. Itt alacsony szintű optimalizálásra is lehetőség van, hiszen a Fire TV egy fix hardver, amelynek az operációs rendszerét az Amazon szállítja, így tulajdonképpen olyan fejlesztési modell is megengedhető, amellyel a nagy konzolgyártók dolgoznak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az Amazon és a Crytek mikor akar beszélni az üzletről, de valószínűleg még vannak olyan apró részletek, amelyben nem egyeztek meg, így a hivatalos bejelentésre még várni kell.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés