Megérkezett a HyperX wireless gaming egere

A Pulsefire Haste Wireless nem kutyulja meg nagyon a már bevált receptet, és alig hízott valamit madzagos felmenőjéhez képest.

Az idei CES alkalmával már elhintettük, hogy a HyperX hamarosan piacra dobja az egészen népszerű Pulsefire Haste egerének vezeték nélküli verzióját, ami 80 dolláros áron kerül majd kereskedelmi forgalomba. Ez az idő elérkezett, ugyanis a 124,3 mm hosszú, 66,8 mm széles és 38,2 mm magas, szimmetrikus rágcsáló startra kész, és szinte minden apróságot tudni lehet róla.


[+]

A hatgombos Pulsefire Haste Wireless a jól ismert, 16 000 cpi-ig skálázódó, 450 ips-os/40 g-s PixArt PAW 3335 szenzorra épül, aminek jelen iterációjában négy érzékenységi lépcsőt adhatunk meg, és az alapértelmezett beállítások követik a normát (400, 800, 1600, 3200 cpi). Ez az érzékelő serénykedett a szimpla Pulsefire Haste-ben is, és igazából csak a számottevő (pozitív) cpi-devianciával akadhattak problémák, viszont ez egyrészt megkerülhető, másrészt erősen függ az implementációtól, nem szenzorspecifikus jelenség. Fedélzeti profilból csak egyet lehet eltárolni a belső memóriában, de valljuk be, a legtöbbünknek nem lesz szüksége többre.


[+]

A fő klikkek alatt személyes kedvenceink, a "80 milliós", pornak ellenálló TTC Gold Dustproof kapcsolók állomásoznak, amelyek taktilitás szintjén a manapság sláger Kailh GM 8.0-kra emlékeztetnek, ám valamivel kevesebb erő kell az aktuációjukhoz, így némileg könnyedebb kattintási érzetet adnak. Mivel e switch-ek a kábeles elődben is tiszteletüket tették, valószínűsítjük, hogy a kellően taktilis, azonben nem túlságosan hangos és jól elkülönülő fokozatokkal dolgozó TTC encoderrel sem variáltak a tervezők.


[+]

A kurzorkergető formavilágán nem változtattak, az oldalakon nincsenek lukacsok, és a legszebb az egészben, hogy az eredeti 57 grammos tömeg mindössze 4, illetve 5 grammal gyarapodott a zsineg elhagyásával: a fekete kiadás 61, a fehér 62 grammot nyom a mérlegen.

Ezzel az új Pulsefire elsősorban a Logitech G PRO X Wireless, a Glorious Model O és a G-Wolves Hati S Wireless ellenlábasának tekinthető, s ha a 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolata hozza legalább az utóbbi kettő szintjét  no meg nem lesznek gondok az összeszerelési minőséggel , igen ütős (és agresszíven árazott) opció kerekedhet belőle a könnyű, de "farkatlan" egérre vágyók számára. Akárhogy is legyen, a Logitech switch-eit és tappancsait már most bizonyosan kenterbe veri.


[+]

A 370 mAh-s akkumulátor nagyjából 100 órás üzemidővel kecsegeteti leendő tulajdonosait, de ez a becslés természetesen úgy értendő, ha a görgőn figyelő, címezhető RGB világítást lekapcsoljuk. A polling rate plafonja magától értetődő módon 1000 Hz, az USB Type-C/Type-A parakábel 1,8 méter hosszúságú, és a szoftveres hátországot az NGENUITY applikáció jelenti.

[+]

A talpak virgin grade PTFE-ből vannak (és egy bónusz szettet magkapunk grátiszba), miközben a patkány IP55-ös védettséget élvez a porral és nedvességgel szemben. A hozzákapott extrák között grip tape-et is találunk, amit a bal és jobb klikkekre, valamint kétoldalra ragaszthatunk fel. Ahogy első bekezdésünkben már említettük, a 2 éves garanciával értékesített ketyere 80 dollárt kóstál – úgy hisszük, hazai viszonylatban durván 30 000 forintos összegről szóló árcédulára számíthatunk, ami mindeképp indokoltnak mondható, ha az eszköz beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés