Még mindig lehet szavazni a legjobb IoT-megoldásokra

Még mindig lehet szavaznia a vállalkozásoknak a sikerfal.hu-n a Deutsche Telekom által meghirdetett nemzetközi Üzleti appok versenyén a legjobbnak tartott IoT-megoldásokra. A nyolc országban zajló versenyen számos magyar megoldás is ringbe szállt a díjakárt, de érdemes szavazni is, mert a szavazók között egy 6 millió forint értékű reklámkampányt sorsolnak ki.

A mostani és a soron következő blogbejegyzéseinkben bemutatunk néhányat a versenyen induló, hazai alkalmazások közül. Elsőként a SmartVineyard projektet emelnénk ki, mely arra hivatott, hogy segítse a szőlősgazdákat a kártevők elleni védekezésben. Napelemmel működő berendezésről van szó, mely az időjárási körülményeket figyeli, továbbítja és elemzi, és akár dűlőnként kalkulálja a következő permetezés szükségességét, elkerülve így mind a felesleges túlvegyszerezést, mind a megkésett védekezést.

Egy másik érdekes alkalmazás az alumínium és PET palackok automata gyűjtőállomása, mely nem csak felismeri a bedobott dobozok anyagát és alakját, hanem tömöríti is azokat, illetve monitorozza az automata telítettségét, hogy még időben üríthessék azt. Fontos információ még, hogy az automatákba kerülő alumínium- és műanyaghulladék valóban újrahasznosításra kerül.

Szavazni ötféleképpen lehet: e-mailben, illetve Facebook, Twitter, Google+ vagy LinkedIn profillal; még június 22-éig van lehetőség a szavazással pályázni a 6 millió forintos reklámkampány elnyerésére a sikerfal.hu-n.

Azóta történt