Telekom Üzleti appok versenye: okos megoldások a mindennapokra

A Deutsche Telekom által meghirdetett versenyen indulók közül ismét három hazai alkalmazást ismertetünk, ezúttal a vásárlás témaköréből; természtesen ezekre is lehet szavazni június 22-éig a sikerfal.hu-n.

Mindenki számára ismert jelenség, amikor hazaérve a boltból szomorúan konstatáljuk, hogy valamit elfelejtettünk megvásárolni. Ezen segíthet, ha előre készítünk egy bevásárlócédulát, de megtehetjük ezt okosabban is, mégpedig a Cetli alkalmazás segítségével. Ehhez csak annyi szükséges, hogy a mindennapi rutin részeként a lakásban elhelyezett vonalkódolvasó elé tartjuk, ami éppen kifogyóban van, így a boltban elég csak okostelefonunkon elenőrizni a listát. Az alkalmazás azonban több ennél, a listát megoszthatjuk, blokkot csatolhatunk hozzá, nyomon követhetjük költéseinket, ráadásul még számos további irányba fejleszthető: a későbbiekben akár online is megrendelheti automatikusan a kifogyó termékeket, megjósolhatja, mi fog kifogyni, vagy megtervezheti optimális vásárlási útvonalunkat.

Szintén a papírra történő felírkálást hivatott kiváltani a Pincértablet névre hallgató, felhőalapú alkalmazás, mert nevéből is sejthetően a felszolgálók munkáját teszi könnyebbé és hatékonyabbá androidos tablet használatával. A gyors és pontos rendelésfelvételen túl a konyha számára is azonnali és pontos információval szolgál a készítendő ételekről, ezen felül a szoftver képes nyomon követni a készlet változását, illetve pontos adatokat szolgáltat a forgalomról és a fogyasztásról. Akár havidíjas konstrukcióban, beruházás nélkül is elérhető a vendéglátóhelyek számára.

Minden vásárlás befejezése a fizetés, és már erre is létezik hatékony, felhős megoldás hazai viszonylatban is, mégpedig a Barion rendszere, mely a felhasználóknak ingyenes, a kereskedőknek pedig olcsó. Az okostelefonos alkalmazás lényegében egy bankszámlánkről feltölthető elektronikus pénztárca, mellyel bárhol fizethetünk, ahol ezt elfogadják, üzletekben, online boltokban, szolgáltatásért, vagy akár a parkolási díjat is rendezhetjük vele. Nagyon egyszerű módot ad a pénzküldésre is, mert akár Facebook ismerőseinknek is vagy e-mail címre is küldhetünk vele pénz még olyanoknak is, akik még nem regisztráltak a rendszerbe.

Érdemes szavazni a pályázó hazai fejlesztésekre, mert a voksukat letevő vállalkozások között egy 6 millió forint értékű reklámkampányt sorsolnak ki.

Azóta történt

Előzmények