A MediaTek T700-as modemje lesz az Intel 5G-s társa

A kialakított referenciaplatform nagyban segítheti a gyártópartnerek munkáját.

Az előző év novemberében írtunk arról, hogy a MediaTek veszi át az Intel 5G-s részlegének helyét, így a Santa Clara-i óriáscég az eladott divízióját viszonylag könnyen pótolni tudja, és nem mellesleg reagálnak az AMD és a Qualcomm barátkozására.

Mára konkrétumok is vannak az ügyben, mivel az Intel a MediaTek T700-as 5G-s modemet hitelesíti a fejlesztéseihez, ezzel biztosítva egy teljes 5G-s referenciaplatformot a gyártópartnereik számára. Ennek azért van jelentősége, mert az LTE-hez hasonlóan az 5G-s modemmel szerelt rendszerek esetében is meg kell egyezni az egyes országok bizonyos szolgáltatóival, ami részben persze üzleti lépés, de azt a célt is szolgálja, hogy a kiadott termék a különböző országokon belül kiépített hálózattal biztosan jól működjön. Emiatt a gyártók számára az erre vonatkozó referenciadizájn különösen hasznos, mivel így sokkal könnyebbé válik a készülő termékek tesztelése az adott szolgáltatókon keresztül.

A gyártók M.2 modul formájában használhatják a MediaTek 5G-s modemét, a gyártást pedig a Fibocom végzi majd a piac számára, felvállalva a hitelesítéssel kapcsolatos munkálatokat is.

Az első, Intel processzorokat használó, 5G-s MediaTek modemmel rendelkező PC-k a következő év elején érkezhetnek. A mintákat a partnerek természetesen már megkapták.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés