Már tuningolja az RX 5600 XT-t az AMD

Bár a hivatalos specifikációk nem változtak, egyes partnereknél megemelkedett a TDP és a Boost órajel is.

Napokon belül megjelenik az RX 5600 XT, ilyenkor pedig már nem szokás a beállításokon változtatgatni. Jelen esetben viszont úgy néz ki, hogy éppen ez történik, és ugyan a hivatalos specifikációk nem változtak, az AMD egyes partnerei, például a Sapphire, módosítottak a weboldalakon található adatokon, sőt, több esetben új firmware-t is készítettek, melyek magasabb TDP-t és órajeleket tesznek lehetővé. Ez utóbbi persze a már eleve tuningolt OC-s változatokat érinti: az AMD ezeknél adott nagyobb szabadságot a partnereknek, akik gyorsan éltek is a lehetőséggel.


(forrás: VideoCardz) [+]

Jelen esetben a Sapphire a TDP-t emelte 150-ről 160 wattra, a Game órajelet 1560 MHz-ről 1615 MHz-re, a Boost órajelet pedig 1620 MHz-ről 1750 MHz-re, de ami még érdekesebb, hogy a memória is gyorsulni látszik, 12 Gbps helyett 14 Gbps szerepel az új táblázatban. Hogy az új specifikációk mennyit számítanak, arról TUM_APISAK egy bejegyzéséből tájékozódhatunk - a számok (ha igazak) alapján 10 százalék körülinek tűnik a gyorsulás.

Érdekes lesz látni, hogy ezek után mi lesz az RX 5700-zal, mely papíron tehát továbbra is gyorsabb, kérdés, hogy a valóságban és a játékokban mekkora lesz a különbség, és hogy ezek után az ajánlott árak között lévő 70 dolláros eltérés megmaradhat-e. És persze az is kérdés, hogy az NVIDIA által árban lejjebb hozott RTX 2060-hoz hogyan viszonyulnak a gyorsabb RX 5600 XT-k. Hamarosan kiderül!

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés