Már tesztelhetőek az androidos applikációk Windows 11 alatt

A Microsoft egy külön alrendszert készített a funkció érdekében.

A Windows 11 nyári bejelentésekor már volt szó arról, hogy az új operációs rendszer az Amazon Appstore telepítésével képes lesz futtatni az Androidra írt alkalmazásokat, az októberben megjelent verziónak ez a funkció viszont még nem volt a része. Most a Windows Insider program tagjai számára béta verzióban már elérhető ez a lehetőség is, ami Intel, AMD és Qualcomm processzorokon egyaránt működik.


[+]

Az alkalmazások a Microsoft Store-ban elérhető Amazon Appstore-on keresztül telepíthetők a számítógépre, amivel egy Windows Subsystem for Android névre keresztelt, Linux kernel alapú, Android operációs rendszert futtató virtuális gép is települ. Az alkalmazásokat a rendszer nagyjából ugyanúgy kezeli, ahogy a Windows applikációkat is, vagyis futtathatóak egymás mellett, kitűzhetőek a tálcára, elérhetők taszkváltó nézetben, sőt, az értesítések is megjelennek, valamint a vágólapjuk is közös.


[+]

Bár a Microsoft és az Amazon közösen nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy a lehető legtöbb, Amazon Appstore-ban elérhető applikációt tudjunk futtatni Windows alatt, a kompatibilis alkalmazások listája egyelőre csak 50 tagot számlál. Ismét kihangsúlyoznánk, hogy ez a lehetőség még csak a béta felhasználók számára érhető el, közülük is csak azoknak, akiknek a számítógépe US régióra van állítva, illetve az Amazon fiókjuk is az Egyesült Államokba van bejegyezve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés