Már Nikon fényképezőgépek is befoghatók webkameraként

Rögzítőkártyával eddig is megoldható volt a Nikonok webkameraként való használata, mostantól azonban ehhez elegendő egy USB kábel is.

Nyáron mi is írtunk azzal kapcsolatban, hogy a járvány következtében mennyire nehéz beszerezni még egy olcsóbb webkamerát is, hiszen az élelmes hazai kereskedők a kereslet növekedésének hatására extrém módon felvitték a népszerűbb modellek árát. A helyzet valamennyit azért már javult, hiszen a Logitech oldalán egyre gyakrabban elérhetőek saját megoldásaik még az eredeti árakon, így nem kell elfogadnunk a hazai árcédulákat, de szerencsére a fényképezőgép-gyártók is léptek az ügy érdekében és megoldották, hogy a már meglévő eszközeinket rögzítőkártya nélkül, mindössze egy USB kábel segítségével befoghassuk webkameraként.

A Canon, a Fujifilm és a Panasonic mellett a Nikon is elérhetővé tette saját szoftverét, ám a Webcam Utility Software mindeddig béta állapotban volt, most azonban elérhetővé vált az 1.0 verzió – legalábbis Windows 10-re, macOS-re ugyanis még fejlesztés alatt áll a dolog. Ha épp kallódik otthon egy Nikon DSLR vagy MILC kameránk, nincs más dolgunk, mint a mellékelt USB kábel segítségével összekötni azt számítógépünkkel, és az említett szoftver beállítása után már be is állíthatjuk a vázakat webkameraként a népszerűbb csevegőprogramokban, vagy akár élő közvetítés során. A kompatibilitási lista szerencsére elég hosszú, az első és második generációs Z6 és Z7, a Z5, a Z50, a D5 és D6, a D850, a D810, a D780, a D750 és D500 mellett olyan, alacsonyabb árkategóriás modellek is szóba jöhetnek, mint a D7500, a D7200, a D5600, a D5500, a D5300 és a D3500.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés