Kijelzőhiánnyal néz szembe az Apple a közelgő iPad Pro kapcsán

A cég bizonyosan nem repes az örömtől, hiszen az előző esztendő utolsó negyedévében csak a táblagépekből 8,4 milliárd dolláros árbevételt realizált.

Az almás vállalat várhatóan még április második felében bejelenti az új iPad Pro termékeket, de a nagyobbik, 12,9 hüvelykes változat exkluzív, jobb kontrasztot és magasabb fénysűrűséget kínáló Mini LED kijelzőjét illetően a beszállítók (aki közé például a tajvani Ennostar Inc., a General Interface Solution Holding Ltd., vagy éppen a Taiwan Surface Mounting Technology Corp. is tartozik) nem fogják tudni teljesíteni a kvótát, ami a kezdetekben könnyen korlátozott hozzáférhetőséget, netán elhalasztott piaci startot jelenthet az érkező csúcsmodell vonatkozásában.


[+]

A gyártó útitervét jól ismerő személyek elmondása szerint a kétféle méretben készülő eszközről mindettől függetlenül lerántják majd a leplet, de a jelenleg is használt panellel dolgozó, kisebbik (11 hüvelykes) verzió startja is nehézségek elé nézhet, mivel az LCD-k vezérlőchipjeiből is globális hiány van. Az új masinák amúgy fürgébb, az M1 lapkához hasonlatos tempóra képes rendszerchipet (valószínűleg Apple A14X), komolyabb kamerát, valamint gyorsabb USB Type-C portot kapnak, és a mindenféle kiegészítőkkel való kompatibilitásuk is szélesebb körű lesz, mint korábban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés