CES 2012: 9.1 csatornás 3D hangrendszerrel hangol az LG az idei évre

Az LG már 2011-ben bemutatta 9.1 hangrendszereit, például HX906TX típusjelzésű modellt, tehát nem tekinthető forradalminak ez az eljárás, mindenesetre Vegasban már bemutatták az utódot. A BH9420PW ugyanazon az elven működik mint ősei. Tehát a tradicionális 5.1 rendszer két front-, illetve két hátsó hangfalát kiegészítették függőlegesen beépített hangsugárzókkal.

LG BH9420PW
LG BH9420PW

Az ezekből kiáramló hangot egy felfordított prizma osztja szét minden irányba, így elméletileg megvalósul a valódi 360 fokos hangsugárzás. Mint ahogyan az az LG közelményéből kiderül, a BH9420PW modellben található szabadalmazott LG 3D Sound Zooming technológia folyamatosan szinkronizálja a hangzást a 3D Smart TV képernyőjén aktuálisan látható 3D képek helyzetével és mozgásával, amely egyértelműen az események középpontjába helyezi a nézőt. A 3D Sound Zomming funkció a 3D tévé képernyőjén megjelenített objektumok változó mélységének elemzésére alapuló összetett algoritmus segítségével képes különböző mélységű hangokat előállítani.

Az LG egyedi, 3D-hatású DSP algoritmusának alkalmazásával a hangmező-kiterjesztési (Sound Field Expansion) technológia tovább növeli a vízszintes hangmező méretét is, hogy a szoba minden szegletéből érkezzen a felhasználó irányába a hang. Az optimális hallgatási tér (audio sweet spot) megnövelése állítólag olyan hatást kelt a nézőben, amitől mindig úgy érezheti, mintha ő maga is az akció kellős közepében lenne, függetlenül a nappaliban elfoglalt helyétől. A termék megkapta a továbbfejlesztett Smart TV rendszert, ám azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor lehet majd megvásárolni, és mennyit kell majd érte fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés