Frissített Smart TV rendszert mutat be Vegasban az LG

Az év közben az LG számos újítást jelentett be, így várható volt, hogy ezek bekerülésével a 2011-ben debütáló Smart rendszer is átalakul majd. Talán már nem is kell mondani, de az új változat is a januári CES-en mutatkozik be először, így minden módosításra majd csak akkor derül fény.

Mindenesetre az már biztosnak látszik, hogy az új, hadonászós, Wii kontroller klón Magic Motion távirányító a korábbinál hangsúlyosabb szerepet kap a vezérlés során. Az Appok száma mostanra 1200 fölé kúszott, és állítólag a továbbiakban is dinamikus növekedéssel lehet számolni. Szintén várható a különféle közösségi oldalakkal kapcsolatos alkalmazások átalakulására, amely a könnyebb használatot teszi majd lehetővé.

Tavaly elindította a vállalat a 3D Zone szolgáltatást, amelyen keresztül közvetlenül érhetőek el háromdimenziós tartalmak. Ez a funkció külön, nagyméretű ablakot kapott, így az ilyen jellegű anyagok közötti válogatás is leegyszerűsödik. A Smart Share Plus segítségével gyerekjáték lesz a telefonokon, tableteken vagy számítógépeken található médiaállományok megosztása a tévével. Ehhez kapcsolódik az Intellel kötött megállapodásnak köszönhető WiDi technológia, amely a vezeték nélküli adatátvitelt biztosítja, még nagyfelbontású tartalmak esetén is. A pletykák szerint a böngésző is gyorsabb lett, sőt az egész grafikus felület bizonyos korlátok között testreszabható lesz. Azaz a felhasználón is múlik, hogy mennyire könnyíti meg a saját dolgát. Hasznosnak és érdekesnek tűnnek a fejlesztések, remélhetőleg minél hamarabb ki is próbálhatjuk őket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés