Csak jövő nyáron jön a világ első 8K-s OLED tévéje

Pedig egy működőképes prototípust már korábban bemutatott az LG.

Hirdetés

Mi is írtunk arról, hogy az LG az IFA 2018 kiállításon bemutatta a világ első működőképes 8K OLED televízióját, amely ráadásul kifejezetten ígéretes darabnak tűnt. Akkor, ott azt csiripelték a madarak, hogy a tömeggyártás hamarosan megkezdődhet, és arra is lehet esély, hogy még karácsony előtt boltokba kerüljenek az első ilyen modellek.

LG 8K OLED tv
LG 8K OLED tv [+]

Most viszont kiderült, hogy erre még egy kicsit várni kell. Az Aju Business Daily értesülései szerint Han Sang-beom, az LG Display elnök vezérigazgatója egy szöuli, kereskedőknek szóló eseményen kijelentette, hogy a 88 hüvelykes, 8K felbontású (7680x4320 képpont) OLED panelek tömeggyártása a tervek szerint májusban kezdődhet meg, ami azt jelenti, hogy az első 8K-s OLED televíziók a következő év nyarának közepén érkezhetnek meg valamikor a boltok polcaira.

Elsőre kicsit furcsának tűnhet ez a lépés, hiszen így majd egy éves lemaradásban lesznek a nagy rivális Samsunghoz képest. Viszont Han Sang-beom utalt arra az eseményen, hogy jelenleg gyakorlatilag nincs 8K-s tartalom, és lehet, hogy emiatt várnak ki egy kicsit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés