CES 2020: a megszokottnál nagyobb csúcs fényerő a Panasonic OLED tévéjétől

A vállalat HZ2000 nevű új csúcsmodelljét kitömték egy csomó képjavítő funkcióval, és egy Technics hangrendszerrel.

Hirdetés

Panasonic is jelen volt a CES 2020 kiállításon, hogy bemutassa nagy fejlesztéseit, többek között idei csúcstelevízióját. Ez a HZ2000 típusjelzésű OLED tévév, amely 55 és 65 hüvelykes változatban lesz majd elérhető.

Panasonic HZ2000
Panasonic HZ2000

A 4K felbontású készülék természetesen támogatja a nagy felbontású tartalmak megjelenítését, köztük a Dolby Vision, HDR10+ és HLG Photo szabványokkal is boldogul, illetve megkapta a saját fejlesztésű Intelligent Sensing funkciót, amely dinamikusan, állandóan módosítja a képi beállításokat a környező fényerősség függvényében. A cég azt is közölte, hogy a filmrajongók és az utómunkálatokat végző szakmai partnerek számára a Panasonic tovább bővítette a kalibrációs lehetőségeket, és a világon elsőként 0,5%-os és 1,3% jelszintet is elérhetővé tett. Ez lehetővé teszi a nézők számára, hogy még pontosabban határozhassák meg a feketéből kiinduló átmeneteket. Továbbá a nézők most először tudják majd Panasonic televíziójukon kalibrálni a Dolby Vision tartalmakat.

A tévébe a házon belül módosított Master HDR OLED Professional Edition panel került, amelynek a fényereje 20 százalékkal nagyobb, mint a legtöbb OLED kijelzőé, ami azt jelenti, hogy a HDR tartalmak megjelenítése látványosabb egy-két fokkal. A cégtől kapott információk értelmében a HZ2000 HDR OLED paneljét a Panasonic eddigi legfejlettebb processzora szolgálja ki, amely rendkívül gyorsan elemzi a 4K videoképek színeit, kontrasztjait és tisztaságát, majd optimalizálja azokat és még jobb vezérlést biztosít a Panasonic egyedien hangolt OLED paneljéhez. A még gyorsabb Dynamic LUT rendszerrel a HZ2000 minden eddigi Panasonic televíziónál fejlettebb módon rendeli hozzá a helyes színeket a különböző fényerőszintekhez. A HZ2000 akkor is képes a legpontosabb színeket megjeleníteni, amikor a fényerőszintek és a kontrasztok gyorsan változnak egy jeleneten belül.

Hang

A Panasonic HZ2000 tévébe a Technics által fejlesztett, 140 wattos (40 W × 2 + 20 W × 3) 360° Soundscape Pro hangrendszer került. Ennek sajátossága, hogy a hátlapon felfelé pozicionált hangszórókat is elhelyeztek, amelyek a plafon felé sugározzák a hangokat, hogy azok onnan visszaverődve teremtsék meg a valódi térhatású hangzást. Ez állítólag jóval erőteljesebb és dinamikusabb megszólalást produkál, mint amit az átlagos tévéktől megszokhattunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés