Kompakt otthoni hangrendszerrel újít a Technics

Jön a nagy sikerű SC-C70 Ottava folytatása.

A Technics évekkel ezelőtt dobta piacra az Ottava fantázianevű, SC-C70 típusjelzésű, otthoni használatra szánt kompakt hangrendszerét. Az eszközt sokan dicsérték, így egy ideje már számítani lehetett a folytatásra. Most a japán cég bejelentette, hogy érkezik az az OTTAVA f SC-C70MK2.

A 2.1 csatornás modell rendelkezik egy 8 cm-es mélyközépsugárzó és egy 2 cm-es dóm magassugárzó mellett egy integrált, 14 cm-es mélysugárzóval is. A dizájn maradt a régi, ami egyrészt érthető, de másrészt már nem tűnik annyira forradalminak az eszköz, mint elődje. A három darab JENO Engine digitális erősítővel ellátott modell megkapta a cég Space Tune kalibrációs technológiáját, amely képes felmérni a helyiség karakterisztikáját, és ehhez igazítja automatikusan a beállításokat. A Space Tune funkció 3 előre beállított egyszerűen aktiválható értéket (szabad elhelyezés, falhoz közeli, sarokhoz közeli) is tartalmaz, és támogatja a Technics Audio Center alkalmazást, amellyel elvégezhető a lejátszási helyszínnek megfelelő finomhangolás.

Az Airplay 2 támogatású Ottava f-ből nem hiányzik a Wi-Fi, biztosítja a Bluetooth és a Chromecast használatát, továbbá rendelkezik saját médialejátszó szoftverrel, amelyre USB-n keresztül is eljuttathatóak az állományok. Ebből sem spórolták ki a CD-k kezelésére képes optikai meghajtót, van benne rádió, és különféle netes zenei alkalmazások is (pl. Spotify, Deezer) közvetlenül elérhetők róla. A termék 900 eurós, azaz mintegy 320 000 forintos áron kerül a boltokba.

Előzmények

Hirdetés