Hirdetés

Lehullt a lepel a HP tabletjéről is

Sokan kétségbe vonták az Apple iPad sikerét, de az, hogy az USA-ban az első napon 300 000 darabot eladtak a készülékből, arra utal, hogy bizony van, és lesz is igény a hasonló készülékekre. Persze várható volt, hogy ha az egyik nagy bejelent valamit, akkor a többiek sem szeretnének lemaradni tőle. A HP tabletjéről már idén januárban írtunk, akkor azonban még semmit nem lehetett tudni róla. Most már biztos, hogy még az idei évben a boltokba kerül.

A készülék neve ugyan még nem derült ki, de minden más igen. Többek között az is, hogy a tabletben Intel Atom processzor fog dolgozni, méghozzá egy egy 1,6 GHz-es Z530, és támogatja majd az 1080p felbontású anyagok lejátszását is. Az iPadtől eltérően ebbe kártyaolvasó is került, így egy SD, SDHC vagy SDXC kártyával könnyen bővíthető a gép alapból 32 vagy 64 GB-os tárkapacitása. A memória mennyisége 1 GB. A kijelző természetesen érintőképernyő, viszont az iPadénél méretre és felbontásra is kisebb: 8,9 colos és 1024x600 pixeles. Ebből következik, hogy a gép meglehetősen pici, csupán 150 x 234 x 14,7 mm-es, és a tömege sem sok, mindössze 670 gramm.

A felszereltségét tekintve nincs szégyenkeznivalója, természetesen került bele Wi-Fi és Bluetooth, de opcionálisan 3G és GPS modullal is rendelhető, a csatlakozók között pedig hangkimenet és -bemenet, USB port és a dokkloló aljzata kapott helyet. A tableten lévő webkamera VGA felbontású mozgó- és 3 megapixeles állóképek rögzítésére képes. A Windows 7-tel felszerelt masina körülbelül 5 órás üzemidőre lesz képes, és 549-599 dollár közötti áron várható. A pontos megjelenési időről még nincs adat, de az iPad eladási statisztikáiból kiindulva nem lenne túl szerencsés, ha sokat késlekednének vele.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés