Elképesztő felszereltségű tablet jön az ICD-től

Az Apple bejelentése óta a fél világ, de legalábbis az ilyen témák iránt érdeklődők csoportja iPad-lázban ég, így nem csoda, hogy más gyártók is (újra) elővették a tablet formátumú, parányi számítógépek ötletét. Az Innovative Converged Devices, azaz röviden ICD több tábla-PC-jére is fény derült már, ám a legnagyobb figyelmet talán a legújabb, Gemini névre keresztelt modell keltette fel, aminek nem titkolt szándéka lehet az Apple készülékének megszorongatása, márpedig a specifikációi alapján elég jó eséllyel indul az iPad ellenfeleként. Persze nem tudhatjuk, hogy valóban konkurensnek szánja-e az ICD, vagy egyszerűen egy alternatívát kínál és csupán a tabletek népszerűségét kívánja meglovagolni.

ICD Gemini [+] (forrás: SlashGear.com)
ICD Gemini [+] (forrás: SlashGear.com)

Az ARM-alapú Gemini Tegra 2 processzorral rendelkezik, amely 1 GHz-es órajelen üzemel, memóriából pedig 512 MB DDR RAM került bele, amit 4 GB flash háttértár egészít ki.  Ez utóbbi az SD kártyaolvasóján keresztül akár 32 GB-os memóriakártyával is kibővíthető. Az androidos készülék kicsivel méretesebb az iPadnél, 300 x 191 x 16 mm-es, így képernyőként is nagyobbat tudtak alkalmazni, egy 11,2”-os, 16:9-es képarányú megjelenítőt kapott 1366x768 pixeles felbontással. Ez már sokkal megfelelőbb például filmezésre, főleg, mivel az 1080p-s HD videók és a Flash formátumú tartalmak megnyitására is képes.

ICD Gemini [+] (forrás: SlashGear.com)
ICD Gemini [+] (forrás: SlashGear.com)

A megjelenítő természetesen multi-touchos érintőképernyő, amely igény szerint kapacitív és rezisztív elvű is lehet. Nem hagyták ki a kapcsolattartáshoz elengedhetetlen eszközöket, a 802.11b/g/n-es Wi-Fi kártyát, a Bluetooth adaptert (v2.1+EDR), a 3G modemet, webkamerából pedig kettőt is raktak rá, egy 2 megapixeles fix fókuszút az előlapra és egy 5 megapixeles autofókuszost a hátlapra. Továbbá felszerelték GPS-szel, IR-vevővel, FM rádióval, sztereó hangszórókkal is. A tablet helyzetét egy öttengelyes gyorsulásmérő határozza meg, de digitális iránytűje is van. Mindezt a cserélhető, 40 Wh-s akkumulátor látja el energiával. Csatlakozókból jack aljzatok, HDMI és microUSB port jutott rá. Az asztali használatot megkönnyítendő egy dokkolóállvány is jár hozzá.

ICD Gemini [+] (forrás: SlashGear.com)
ICD Gemini [+] (forrás: SlashGear.com)

Az az egy baj van csupán a Geminivel, hogy míg a rivális gépek már kaphatók, ennek sem a megjelenésének időpontja, sem az ára nem derült ki, de reméljük, hamarosan erről is beszámol az ICD.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés