Kolink blog: Observatory Duo ház

Az Observatory széria legújabb változata edzett üveg és szellőzésre optimalizált hálós előlapot is kínál.

Ha olyan számítógépházat szeretnénk, aminek nagyon jó a szellőzése, akkor általában hálós előlappal rendelkező változatot keresünk, ez azonban elég sokat kitakarhat az ARGB-s ventilátorokból. Mi van akkor, ha mi ezeket szeretnénk időnként kiemelni? Nos, a Kolink Observatory sorozatának (melynek korábbi tagjait már ismertettük) legújabb tagja, a Duo pontosan ebben segít, ugyanis a gyártó rácsos és edzett üvegből készült előlapot egyaránt mellékel hozzá, így mi választhatjuk ki számítógépünk helyszínhez és alkalomhoz illő öltözékét.


[+]

Maga az alap egy klasszikus, kétkamrás miditorony, mely 470 mm magas, 212 mm széles és 360 mm mély. Alaplapból E-ATX méretig képes fogadni modelleket, a maximális GPU-hossz pedig 330 mm (ha nagyon muszáj, 360 mm-es kártyákat is betehetünk, de ekkor le kell már mondani az elülső ventilátorokról). A CPU-hűtő legnagyobb magassága 170 mm lehet, a tápegységnek pedig 180 mm-es hely áll rendelkezésre.


[+]

A gépház bal oldalán edzett üveg panel enged bepillantást a belső térbe, ez a kényelem érdekében zsanérokon nyílik. Hűtésből akár két vízhűtés-radiátor is beépíthető; a gyártó mindenesetre négy Kolink Umbra S ARGB 120 mm-es ventilátort gyárilag beépít, egyet hátra, hármat előre. Helyettük előre két 140 mm-eset is tehetünk, esetleg egy 360 mm-es radiátort, felülre két 12/14 cm-es légkavarót vagy egy 280 mm-es radiátort szerelhetünk fel, hátul egy darab 12 cm-es egység fér el, és ezen kívül a tápegységet borító lemezre is kerülhet két 120 mm-es ventilátor. Adatárolókból összesen négyet fogadhat: két fiókba 2,5 vagy 3,5 hüvelykes meghajtók kerülhetnek, és van két tartó az alaplapi tálca hátoldalán két további 2,5”-es SSD számára.


[+]

Extraként egy Kolink Umbra Core ARGB vezérlőt mellékelnek a házhoz (ami a ventilátorok fényei mellett azok fordulatszámát is szabályozhatja), ennek előlapi panelre kivezetett szabályozógombja mellé két USB 3.1, egy USB 2.0 port, és dupla audio jack került.


[+]

Ha már megvan a gépház, akkor a megálmodott konfiguráció összeállításához igénybe vehetjük a Kolink Core Adept kiegészítőit. Ezek között találhatunk például kábelhosszabbító szettet többféle színben, tépőzáras kábelkötöző-készletet vagy a 24 tűs ATX csatlakozó bekötését egyszerűbbé és csinosabbá tévő 90 fokos adaptert is.

Azóta történt

Előzmények