Kellemes meglepetés érheti a Radeon HD 4830-at vásárlókat

Érdekes eseménysorozat vette kezdetét az AMD háza táján. A keletebbre fekvő országok fórumain több felhasználó is jelezte, hogy a frissen vásárolt Radeon HD 4830 kártyája az ígért 640 helyett 800 shader processzort tartalmazott, amihez természetesen a 40 textúrázó csatorna is járt. A beszámolók alapján a „tápos” kártyákkal semmi probléma nincs, azt leszámítva, hogy a kelleténél gyorsabbak. Az adatok alapján az „izmosított” Radeon HD 4830 termékek a PowerColor, a Sapphire és a Triplex kínálatában tűntek fel, és a hagyományosnak mondható 90 dolláros ársávba neveznek.

Hirdetés

A dobozon sajnos nem jelzik, hogy melyik változat lapul a szivacsok között, így kellemes meglepetés csak otthon érheti a vásárlót. A gyártók egyelőre nem foglaltak állást az események kapcsán, ám az AMD-nek nem ez az első furcsa húzása idén, elég, ha visszaemlékezünk a hárommagos négymagos Phenom II processzorokra. Akkor természetesen elhittük a hivatalos forrásnak, hogy a negyedik mag csak egy beállításbeli hiba miatt aktiválható, a Radeon rendszerek körüli friss „baki” után viszont átértékeljük a véleményünket.


Az izmos Radeon HD 4830 kártyák egyike - Fotó: Expreview [+]

Az AMD vélhetőleg stratégiai szempontból engedte bekapcsolni a Phenom II X3 processzorok negyedik magját, hiszen az ingyen reklám a visszajelzések alapján megtette a hatását, és a kereskedők szerint rendkívül népszerűvé váltak az AMD Phenom II rendszerek. A Radeon HD 4830 szunnyadó shader processzorai sem véletlen kerülhettek aktiválásra, ettől a vállalatok a termék iránti érdeklődés megélénkülését várhatják. Emellett érdemes megemlíteni, hogy májusban érkezik egy új Radeon kártya is, mely az előzetesek alapján komoly teljesítményt ígér a 100 dollár alatti árkategóriában. Könnyen elképzelhető, hogy a megmaradt HD 4830 készletek gyors kiszórása a cél.

Tudomásunk szerint Magyarországon még nem jelezte senki, hogy 800 shader processzorral szerelt Radeon HD 4830 kártyát talált volna, a külföldi tapasztalatok hatására azonban lehetséges, hogy pár vásárló agresszív vadászatba kezd. Természetesen a szerencse bármikor kedvezhet bárkinek, azonban továbbra sem érdemes úgy vásárolni egy terméket, hogy többet remélünk tőle, mint ami a dobozára van írva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés